SNS želi da istera Demokratsku stranku iz prostorija

.

Grad Prokuplje je rešio da oduzme prostorije koje su 2008. godine ustupljene na korišćenje sada GrO Demokratske stranke u Prokuplju i nalažu im da se u roku od 15 dana isele iz istih. Kao razlog za to, u Rešenju koje je doneto, a koje je potpisala načelnik Gradske uprave Nevena Jović, se navodi da oni više nisu stranka koja ima odbornike u lokalnoj skupštini, pa je vreme da “kupe svoje stvari”. U istom se pozivaju na 77. Član Zakona o stanovanju i održavanju zgrada i zaključuju u istom rešenju da žalba, na koju DS ima pravo, ne odlaže izvršenje. Reč je o prostorijama koje se nalaze u Ulici ratka Pavlovića, u okviru nekadašnjeg Zanatskog doma.

Na ovo rešenje GrO se žalio Gradskom veću, ali u odboru kažu da je reč o nasilju nad Demokratskom strankom, i to je namerno urađeno baš pred predstojeće izbore.

“Napadnuto rešenje Gradske uprave grada Prokuplјa je nezakonito iz nekoliko razloga, a jasno je da postupak i zakon nije sproveden u ovom postupku, a što je svojstveno ovoj garnituri koja je trenutno na vlasti u Prokuplјu, a koja je oličena kroz lik i delo Darka Laketića, čoveka koji postavlјa nesposobne lјude na klјučne pozicije u gradu Prokuplјu”, navodi između ostalog u žalbi na rešenje GrO DS u Prokuplju.

Predsednik odbora Slaviša Momčilović objašnjava da je reč o demonstraciji sile SNS koji ne bira načina da ubije svaki vid demokratije u Prokuplju.

“Na stranu to što nemaju pravnog osnova da nas isteraju, što se pozivaju na pogrešan zakon i što svakodnevno vrše pritisak i guše prava svih građana Prokuplja, mislimo da su ovo uradili jer se plaše rezultata lokalnih izbora. Ovo je primer da oni sve pokušavaju silom. Umesto da se bave poboljašnje života građana Prokuplja, asfaltiraju ulice, dovode investitore, nesposobni naprenjaci u našem gradu, samo znaju da primenjuju silu”, komentariše Momčilović.

On podseća na činjenicu da oni još nisu odgovarali pred zakonom, jer su oteli prostorije bivšeg Radničkog univeziteta u Prokuplju.

“Prvo su date silne pare da se zgrada kompletno renovira, a onda je Radnički univerzitet iseljen, a SNS je dobio zgradu uz plaćanje zakupa koji niko ne zna koliki je i da li je ikada plaćen”, podseća Momčilović.

U GrO DS kažu da ih ovo zastrašivanje neće uplašiti, već će ih smao motivisati da se bore za demokratiju i prava svih građana Prokuplja i Srbije.

B.Roganović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *