U „Domu“ tvrde da su više puta upozoravali demokrate da isplate milionski dug pre nego što su im zakatančili prostorije

Nakon što je Demokratska stranka upozorena više puta da duguje 1.199.888 dinara na ime zakupnina stranačkih kancelarija u centru Leskovca, kao i datog otkaznog roka, Javno preduzeće “Dom” u Leskovcu je odlučilo da stavi katanac na ulaznim vratima ovih prostorija, saopšteno je danas iz ovog preduzeća.

Kako se navodi u saoptenju v.d. direktora ovog preduzeća Dragana Stojiljkovića, upućenog redakciji Rešetke, Demokratskoj stranci je redovno fakturisana zakupnina, koju on uopšte nije plaćao, tako da je zbog naraslih dugovanja više puta u pisanoj formi obaveštavan i nalagano mu je da dug izmiri, što on do današnjeg dana nije učinio.

“Nakon svih neuspešnih pokušaja da se naplati dug po osnovu zakupnine, JP za stambene usluge DOM Leskovac je Demokratskoj stranci Gradskom odboru u Leskovcu i centrali stranke u Beogradu, uputilo otkaz ugovora o zakupu sa opomenom pred utuženje, a na ime neisplaćenih iznosa zakupnine i to dana 09.11.2020.godine, dana 17.11.2020.godine, kao i obaveštenje od 11.01.2021.godine u kome je naloženo zakupcu da isprazni od lica i stvari poslovni prostor u Leskovcu u ulici Koste Stamenkovića br. 22, s obzirom da je ugovor o zakupu istekao još 25.03.2019. godine, kao i zbog činjenice da zakupac nije isplatio dug po osnovu zakupa i nije postupio po ranijim opomenama i obaveštenjima”, navodi se u saopštenju.

Stojiljković dodaje i to da demokrate nisu ispraznile poslovne prostorije i predale ključ od istih zakupodavcu.

Demokratska stranka Gradski odbor u Leskovcu, ul. Koste Stamenkovića br. 22 u Leskovcu, koristi pomenuti prostor u površini od 170. kvadratnih metara, po osnovu ugovora o zakupu na određeno vreme, koji je zaveden pod brojem 399 od 23.08.2012. godine. Na osnovu odluke Gradskog Veća Grada Leskovca broj 2860/1 od 29.12.2015. godine, aneksom ugovora o zakupu od 25.03.2016. godine menja se član 7. osnovnog ugovora, tako da se zakupac obavezao da na ime korišćenja poslovnih prostorija plaća mesečnu zakupninu u iznosu od 8.908,00 dinara.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *