Vita jela, zelen bor…….

Eve ga ja, pa da Vi davim s onog crnog Pericu i preCednika na razred Badžu njegovog drugara.

Da vas samo podsetim, kratko, na onuj pričicu kad beše nestaja Perica i kad ga brani drugar Badža, od svi što ga napadaše i s levi i s desno samo ga braniše onija iz centar.

Oni nekako voliv onija što su na granicu, ni tam ni ovam a toj mu dođe ko centar.

Ma će se setite, pričica beše kako je Perica apsija pare od sličke koje je cel razred zbiraja.

Taman kad su onija školski organi, za red i nedisciplinu počeli da sprovodiv svoje zakonske aktivnosti, Badža im se obrati s pozicije na odeljenjsku vlast. Zakle se u Svetog trojicu, da će, ako oni utvrdiv da je Perica stvarno muvao sa sličke, a izgleda da jes, jer je Badži falila slička b’š od Pikseta, a nigde neje mog’ja da je nađe, on lično i personalno (preko sekretaricu Persu) da podnese ostavku na mesto preCednika na odeljenjsku zajednicu, pa nek si posle ovi što čekaju malo sutra 2027.g.  snalaziv kako znaju i umeju, al’ bez njega.

Nego gle čuda, kad  organi na povremeni red, ako su umešani linijski kumovi ne ga sprovodiv,  počeše da kopav malko poduboko, pa kad se pojaviše i nekakvi zborovi da je crni Perica imaja i vanškolske aktivnosti s pogolemško društvo, preCednik Badža odjemput postade zaboravan, ko da je ne daj bože izlapeja, i ne mož da se seti koje je ranije pričaja oko Pericu.

Badža golem đavol more, setija se da on može i da ispoštuje toj što je obećaja, da će napusti mesto na preCednika nao odeljenjsku zajednicu, al’  samo kad vidi napismeno artiju kude pisuje da je Perica kriv.

Ovo oko Pericu ga tolko iznerviralo da je moraja da sedne u onuj đavolsku rabotu što se vikav avion i da odleti da vidi lično Pikseta da ga pituje slikaja li je se on za sličke il neje.

Pikse za maler otišeja u Nemačku pa ga s’d Badža traži iz grad u grad, jer ovaj ne sedi na jedno mesto nego ga šetav tamo vamo.

Ne lezi vraže, onija unutrašnji organi na ovuj vrućinčinu počeli bolje da rade, zbog nekakav virus, valjda, pa našli da je Perica s drugari iz druga odelenja napravija nekakav Jelov grad, toj valjda treba da bude ko onaj  Kusturičin od drva.

Ako ste mislili da je toj radio što je azdisaja debelo ste se prevarili. Koj je bio jelovac taj si je čuvao babu i dedu doma i za toj ga debelo nagrađivali ovija stručnjaci iz opštinu koji vrljav pare iz cegeri, jer niko nema ’’likopter u Leskovac.

Sve ovoj odma iskoristiše Lolek i Bolek i odma kidisaše na Badžu „u odsustvu“ tražeći od njega da pod hitno podnese ostavku inače će odeljenjska zajednica da digne galamu do nebo ili bar do granicu koju pokrivaju HARP i „kemtrejlsi“.

Poslaše mu i pismo “Vita jela zelen bor ……“ i još čekav odgovor, jer je Nemačka golema država ne možeš tam da nađeš takoj lako nekog, a kamo li Badžu u onolki Minhen.

Dok Lolek i Bolek dobijav vrtoglavice i dehidriraju od saharsku vrućinu, Badža si pije ladno bavarsko pivce i kuje novi planovi s Pericu il’ bez njega, svejedno.

Ima on novi igrači, a i stari su tuj pa makar i pošli da nose tetki lek i ako su, il nisu muzičari.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

2 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Sve nepoznati likovi

Bravo za tekst!