Šta formira velike gužve u leskovačkom Urgentnom centru i zašto se na pregled čeka satima

Samo u toku današnjeg dana redakciji Rešetke javilo se nekoliko Leskovčana koji tvrde da su na pregled u Urgentnom centru Opšte bolnice Leskovac čekali i po više sati. U ovoj ustanovi mole građane za razumevanje, napominjući da je Urgentni centar samo za prijem urgentnih stanja.

.

Recimo, Leskovčanin koji je posekao prst danas je, kako tvrdi, čekao na ušivanje puna tri sata.

„Nije realno da se u uugrentnom bloku ovoliko dugo čeka. Radi jedann lekat u smeni, dve sestre i jedan tehničar. Ovaj sistem je neodrživ“, kometariše za Rešetku Leskovčanin Tomislav Mihajlović.

Direktor bolnice Nebojša Dimitrijević priznaje da je Služba urgentne medicine „rak rana“ bolnice, ali za to krivi više faktora.

„Kao što se zna, u toku je rekonstrukcija cele zgrade Opšte bolnice. To odmah otežava situaciju. Sa druge strane, velii broj lekara iz ambulanti daje upute pacijentima za urgentni, a da njihova stanja uopšte nisu urgentna. To su neke stvari koje bi uglavnom mogle da se reše u Službi hitne medicine u Domu zdravlja, ali svi dolaze kod nas. I pored toga, naši lekari ne vraćaju nikoga ko dođe već ih zbrinu, pa makr to bila i obična bol u stomaku“, navodi Dimitrijević.

Kako dodaje, veliki problem je i nedostatak kadra.

„Evo, pre par meseci smo imali tri raspisane specijalizacije za lekare urgentne medicine i niko se nije javio. To je još jedan od velikih problema“, zaključuje direktor.

On ističe da će problem biti definitivno rešen kada se tokom rekonstrukcije izgradi potpuno novi urgentni blok, što bi trebalo da se završi za sedam do osam meseci.

„Možda i pre toga, kada dođe do spajanja bolnice i Doma zdravlja u jedinstveni Zdravstveni centar. Dobio sam obećanje ministarke da će to biti veoma brzo. Tada ćemo funkcionisanje i rešavanje urgentnih stanja poboljšati“.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

5 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

I da se spojite i da se više puta rekonstruišete bolje biti neće dok vam ovakvi vode. Sramotno je da se građani ovako maltretiraju. Da li vam nedostaju kadrovi i koji profili vaš je problem. Ili ga rešite ili se sklonite.

Dal si mrdnuo s’uma ? Kakvih bre 7 do 8 meseci ? Lekara za lecenje u urgentni centar ima ili nema,koga boli uvo za novi urgentni centar? Dal treba pacijenti da čekaju 7,8 meseca? Zamenite neradnike u urgentni centar! 2020 god.sam došao u urgentni centar zbog jakih bolova u stomaku gde me je lekar urgentnog pregledao i rekao da pijem ranisan nije ti ništa. Nakon 4 sata mi je bilo još gore i vratio se kada je bila druga smena da ne naidjem na istog neznalicu koji me poslao kuci. Kada sam došao u drugoj smeni na pregled doktor me je poslao da odradim laboratoriju i rentgen snimak gde je vido da imam preplet creva tačnije ( ilius ,priraslice) i gde mi je rekao sta sam cekao do sada. Rekao sam da sam bio već ujutru i da me vaš kolega poslao kući i da pijem ranisan. Video je ko je bio i lično ga pozvao predamnom i pitao ga da li je normalan ili bolestan,i pitao ga da li mi je uopšte pipao stomak ,naravno da nije. Rekao mu je da imam preplet creva i da će saopštiti direktoru šta je uradio. Odmah nakon razgovora s’debilom od doktora koga je zvao me poslao u sok sobi(intenzivna nega) gde sam bio operisan posle 5 dana i hvala stručnom timu hirurgije koji me je operisao posebne reči hvale imam za Doktora hirurga Dragana Stankovića koji me je drugi put operisao i drugi put mi je produžio život jer su mi operacije koje mi je Dragan radio bile veoma opasne po život. Hvala i za Anesteziologe i sestrama u intenzivnoj nezi !Hvala ti Doktore želim ti puno zdravlja i sreće i tvojoj porodici takodje ! Zivi i zdravi mi bili još 1000 godina!

Hvala bogu da se neko setio.to večito se radi tako.

Neka vas leci mister stiglicar dr.cvetanovic koga glasate koji po 48 put renovira bolnicu. Stavise pvc,sad ga skidaju-mora aluminijum….

Idete onda kod nadri lekara da se lečite .Ili pak sami se lečite .