Opozicija: Cvetanović išao na Hilandar da okaja grehe? – Članovi delegacije: Posetu smo platili iz sopstvenog džepa

Fotografija preuzeta sa zvaničnog gradskog sajta / gradleskovac.org

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa svojom muškom svitom boravio je ovog vikenda u Grčkoj i obilazio manastire, te na kraju završio i na Hilandaru, a opozicija se pita da li su ovo putovanje činovnici platili iz sopstvenog džepa ili će ono dodatno koštati poreske obaveznike grada Lesskovca.

.

Na zvaničnom gradskom sajtu se navodi da je Cvetanović na Hilandar putovao u društvu sekretara Skupštine Zorana Vukašinovića, članova Gradskog veća Aleksanra Pejčića i Stefana Kitanovića, kao i Nebojše Kocića, direktora TOL-a i predsednika UO Društva prijatelja Hilandara „Sveti kralj Milutin“.

Ipak, ova “svita” očigledno bila brojnija, jer su sa istih mesta u Grčkoj, na kojima je nekoliko dana boravio gradonačelnik, objavljivali na društvenim mrežama fotografije i muškarci koji navodno volontiraju u njegovom kabinetu.

“Ja ne znam šta Cvetanović može da radi na Hilandaru i od kakve je sve to koristi njegovim sugrađanima, osim što je možda tražio oprost grehova za njega i ljude koje je vodio. Samo, koliko je meni poznaato, oprost grehova nakon ispovedanja ne postoji u pravoslavnoj hrišćanksoj kulturi, već samo u katoličkoj. Jedino ako se u međuvremenu nešto nije promenilo. I zaista me insteresuje koje platio ovu njihovu ‘đačku’ ekskurziju?”, pita se opozicioni narodni poslanik iz Leskovca Nebojša Cakić.

Direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić, koji je bio deo delegacije kaže da su gradski činovnici odlazak na Hilandar platili iz sopstvenog džepa.

“I za to imamo dokaz  i račune koji, meni, evo, još uvek stoje  u džepu. Naš povod odlaska u Grčku je bio mnogo lepši i značajniji”, navodi on.

Naime, delegacija grada Leskovca na čelu sa Cevtanovićem je pre Hilandara boravila u opštini Jerisos, tokom koje se razgovoralo o bratimljenju Leskovca sa ovom grčkom opštinom, i obilaska manastira Kakovo, metoha i ekonomije Hilandara, gde je delegaciju grada Leskovca dočekao iguman hilandarski, arhimandrit Metodije.

“To bratimljenje je dogovoreno i naći će se uskoro pred lokalnim parlamentom na usvajanje. A u Kakovu je, inače, bila njihova slava, tačnije metoha manastira Hilandara – istočni petak. Tu su gradonačelnici prisustvovali liturgiji koju služio iguman manastira Metodije”, objašnjava Kocić.

Delegacija grada Leskovca je nakon ovog dogovora posetila i sam manastir Hilandar.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

9 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ako su platili iz sopstvenog džepa ko što kažu i ako su išli privatno, zasto slika stoji na sajtu grada ili je i grad njegovo, njihovo vlasništvo?
kuka i motika

Samo direktor ne treba da priča o trošenju iz sopstvenog džepa. On ni ne zna šta to znasči.

Kocic kao da je čekao pitanje….vadi račune iz džepa…za šta….za kapućino?
Dragane ispitaj zašto se danas ponovo dele pozivi za vojne vežbe!

Dragi Mesko. Ti koji brines o Srbima ma gde oni bili u Leskovac ili u manastiru Hilandar.
Nemoj vise da se trudis, menjas odela, trosis energiju i matretiras sopsveni jezik. Mi Srbi smo gotovi. Pogotovu mi u Srbiju, a najvise mi u LeskovacUmrecemo od gladi.
Moja glavna hrana, krompir, od malopre je 130 din/kg i to onaj stari sto ga po kraj misevi izgrizali.
Ovoj ti pisem zato sto te mnogo volim, pa te ujedno molim da se ne sekiras.
Ja cu najverovatnije varim koprive, cu se izvucem, ali neznam u koju ce sledecu partiju Aca Pejcic. Za tebe se sekiram da ce ti silna putovanja na svetsko prvenstvo, eve sg manastiri, ne doakav. Vikav po grad, da nesu toj tvoje pare sto trosis.
I zabrvi da ti kazem. Necu se javim na vojni poziv. Na mojega tatka neste isplatili dnevnice. Nemoj se ljutis zbog vojni poziv.

Kakvo bre mahanje u radno vreme?
Pa to nije postojalo u komunističko i Miloševićevog vreme, pa i u žuto !
Ma šta je bre ovo ?

slika i prilika korupcije i jahanja građana.
I narodu je sve jasno.
i? I dalje ćuti. Nem je.
Frapirana sam ovim narodom srpskim.
Svi drugi bi se pobunili, protestvovali. Iznova i iznova. Pred očima Vam narode srpski lažu i kradu. I ništa jer vide da prolazi, da ćutite, da mogu, jer ćutite jer ćutimo.
Ajde bre više organizacija da svi poput ovih nas više ne vode, da ne vode ovaj grad, narode, nismo valjda gluplji od svih drugih naroda. Ovo nema nigde verujte. Razmišljan, čak su i šiptari složniji i svi ostali.. zato smo tu gde smo, u ponoru i paklu.
Ljudi dignimo se zajedno protiv kriminala. Dignimo se i pobunimo, ne želimo više da nas ucenjuju za posao, da nas, ako fa imamo, šikaniraju na istom, da žive od našeg poreza i doprinosa na našoj grbači. Narode, milion ribica može pojesti ajkulu.
Amin.

Ni popovi mu ne će pomoći da ga izbave iz pakao

Glasali ste gledajte.Kada dođu čudna vremena pametni zaćute a budale vladaju.I to kako.

Gos’n Potop, nismo glasali.
Iritantna i još više – netačna rečenica.
Izbori su, i ko i svi pre toga POKRADENI