Prijem za 50 učesnika republičkih takmičenja

Tokom upravo završene školske godine, 50 učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije vlasotinačke opštine plasiralo se na republička takmičenja. Njih 17-oro osvojilo je jedno od prva tri mesta. Među njima su i učesnici internacionalnih festivala.

.

Za sve njih, predsednik opštine Bratislav Petrović priredio je prijem i poklonio im knjige velikana naše književnosti.

“To je, pre svega, uspeh vas samih, vaših nastavnika i vaših porodice i od sveg srca vam čestitam na tome. Mi radimo ono što je naš posao –  stvaramo uslove u kojima će vaši talenti, rad i znanje dolaziti do izražaja. Verujem da ćete uživati čitajući dela Ive Andrića, Vuka Karadžića, Jovana Dučića i Bore Stankovića”, rekao je predsednik opštine.

Petrović jer podsetio da je u poslednjih nekoliko godina u rekonstrukciju škola uloženo više od 400 miliona dinara, a da tokom leta predstoje radovi na školi u Batulovcu i prva faza radova na školi u Konopnici.

“Za još tri škole, u Stajkovcu, Orašju i Ladovici, rade se projekti. Izvesno je i da će se raditi i radionice u Tehničkoj školi”, rekao je Petrović.

Od 50 učenika, po troje ih je iz OŠ „Sveti Sava“ u Gložanu i OŠ „Braća Milenković“ u Šišavi, četvoro iz OŠ „8.oktobar“, 11-oro iz OŠ „Siniša Janić“, 12-oro iz Gimnazije „STevan Jakovljević“ i 17-oro iz Tehničke škole.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare