Aleksandar Đurović osuđuje sve pokušaje stvaranja zabune kod građana kada je referendum u pitanju

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije Leskovac poziva građane da izađu na predstojeći referendum koji je zakazan za 16. januar i glasaju za potvrđivanje Akta o promeni Ustava i time pokažu državotvornost i društvenu odgovornost.

Kako se navodi u saopštenju koje potpisuje predsednik Gradskog odbora Aleksandar Đurović, donošenje Akta o promeni Ustava ima za cilj bolju zaštitu prava građana i jačanje vladavine prava.

“Aktom o promeni Ustava menjaju se ustavne odredbe o uređenju sudova i javnih tužilaštava koje imaju za cilj obezbeđivanje veće nezavisnosti, efikasnosti, odgovornosti sudova i javnog tužilaštva. Ustavnim promenama predviđaju se dodatne ustavne garancije nezavisnosti sudstva i sudija, garantuje se stalnost sudijske funkcije, sudije sada bira Visoki savet sudstva, tako da predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti više ne učestvuju u izboru sudija”, navodi Đurović.

Kako se dodaje, leskovački socijalisti osuđuju sve pokušaje stvaranja zabune kod građana kada je reč o svrsi referenduma,

“Akt o promeni Ustava isključivo se odnosi na pravosuđe i njime se ne menjaju drugi delovi Ustava. Organi za sprovođenje izbora preduzeće sve potrebne aktivnosti kako bi se na glasačkim mestima obezbedila potpuna primena epidemioloških mera”, dodaje Đurović.

Kako zaključuje, glasanjem za ustavne promene, zaokruživanjem „DA“ na referendumu, građani će dati neposredan, lični doprinos pozitivnim promenama u našem društvu i stvaranju efikasnijeg pravosudnog sistema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

3 komentara na “Aleksandar Đurović osuđuje sve pokušaje stvaranja zabune kod građana kada je referendum u pitanju

  1. Dobro bre Đuroviću, kako možeš da pozivaš građane da glasaju za, kada jedan od najboljih advokata Srbije, vaš član Toma Fila otvoreno kaže da će glasati protiv promena Ustava, odnosno da će zaokružiti „NE“. Koliko znam ti si ekonomista, da li se ti bolje razumeš u pravo od File? Molim te, do sada sam te koliko toliko gotivio, a sada zaista ću razmisliti. Zar ne vidite bre vi iz SPS-a da će vas Dačić prevesti u SNS samo da bi on i dalje bio na nekoj visokoj državnoj funkciji. Na izborima hoćete na istu listu sa njima, podržaćete Vučića za predsednika, zar ti to ne govori da više praktično ne postojite kao samostalna stranka, već kao prirepak sekti SNS-a. Da se razumemo nisam za vas, ali sam još više protiv SNS-a. Kod vas i ima školovanih i stručnih ljudi, a kod njih bre sve sami plagijatori i trgovsi diplomama. Strašno, da pristajete da vas neko jaše i nameće kako će te misliti. Da vas samo podsetim, vi ste partija leve orijentacije, dok je sns stranka totalno desne orijentacije. Zar ti to ne deluje dijametralno suprotno? Zato ne pozivaj ljude da glasaju protiv sebe a za sektu, već jasno kaži, baš kao i ja :“AKO IZAĐETE NA REFERENDUM ZAOKRUŽITE „NE“, AKO NE IZAĐETE, pa ništa niste loše uradili nikome.

  2. E, ako Aca karatista poziva da se izadje na referendum, onda izlazim. Ma šta izlazim, trčim!Vidi ovako Aco, moj referendum je trećeg aprila i tačka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.