FSS udaljio Novicu Tončeva na 9, a njegovog sina Stanislava na 6 meseci iz fudbala

Predsednika Fudbalskog saveza istočne Srbije i aktuelnog ministra Novicu Tončeva Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je zabranom rada u fudbalu na 9 meseci. Istom odlukom, na 6 meseci van fudbala udaljen je i njegov sin Stanislav, predsednik surduličkog Radnika.

Otac i sin Tončev, kako prenose Južne vesti, kažnjeni su zbog ulaska u sudijsku svlačionicu na poluvremenu utakmice između Radnika i TSC-a. Oni su najpre suspendovani 3. decembra prošle godine, a od tog datuma se uračunava i kazna.

Odluku je, u prvom stepenu, donela Disciplinska komisija FSS, na čelu sa predsednikom Ivanom Nikolićem iz Leskovca. Novica i Stanislav Tončev imaju pravo žalbe drugostepenom organu.

Kazna podrazumeva da ne mogu obavljati funkcije u klupskim organima, udruženjima, savezima, na utakmici i drugim događajima, niti ih zastupati u određenom vremenskom periodu. Podrazumeva i zabranu ulaska u svlačionicu, pristupa klupi za rezervne fudbalere, klupske i prostorije saveza, što praktično znači da Novica Tončev neće moći da učestvuju u najavljenim izborima u FSS-u.

Po izricanju kazne, oglasio se i ministar i prvi čovek Fudbalskog saveza istočne Srbije, koji najavljuje da će se žaliti na tu, kako kaže, neosnovanu i skandaloznu odluku.

“Ovo mi je prva disciplinska kazna, ali i prijava u sportu i vrlo mi je neprijatno da se kao odgovoran građanin i sportski radnik već 25 godina nalazim u situaciji da odgovaram na iskonstruisane disciplinske postupke”, kaže Tončev.

On je kažnjen po članu 54 Disciplinskog pravilnika FSS-a zbog ulaska u svlačionicu na stadionu Radnika, a kako kaže, ulazak u svlačionicu nije predviđen kao prekršaj nijednim članom u disciplinskom Pravilniku, a pogotovo ne članom 54.

“Iz dostavljene prvostepene odluke, kažnjen sam za disciplinski prekršaj, najteže vrste, i za isti mi je izrečena drakonska disciplinska sankcija. Ovakve kazne dobijaju se za ozbiljne prekršaje koji su jasno definisani kao što je napad na službena lica rukama, napad tvrdim predmetom i nanošenje povreda, pretnje sa nanošenjem telesnih povreda njima ili članovima njihove porodice, pljuvanje i vređanje”, kaže aktuelni ministar.

Portal televizije Sportklub objavio je i snimak iz VAR sobe, a Tončev kaže da se na njemu i čuje da nikakvih pretnji niti psovki. Priznaje da je greška što je ušao u svlačionicu i da zbog toga, kako kaže, treba da odgovara srazmerno težini povrede po Pravilniku.

“Podsećam da su nedavno za slične prekršaje pojedinim fudbalskim radnicima izrečene novčane kazne, a protiv mene po hitnom postupku doneta Odluku o suspenziji. Ozbiljni prekršaji nisu imali ovako rigorozne kazne, ali Disciplinska komisija ovde ne odlučuje po Pravilniku, već po nečijim nalozima”, kaže Tončev.

Dodaje i da postupak koji se vodi protiv njega ciljan kako bi bio isključen iz svih aktivnosti FSS-a.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *