,,Da klikneš od sreće“ za 100 evra

Foto: Alamy, Profimedia

U cilju informisanja mladih koji imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć države u iznosu od 100 evra, Ministarstvo finansija je pokrenulo kampanju „Da klikneš od sreće“ pod sloganom „I ja sto dobijam isto“.

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, u cilju podrške stanovništvu usled pandemije, Vlada Srbije omogućava svim državljanima Srbije od navršenih 16 do navršenih 29 godina, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike i važeću ličnu kartu, da u februaru dobiju jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra, odnosno 11.758,56 dinara.

Pred policijskim upravama na jugu Srbije već su formirani redovi mladih, a u Leskovcu su prostorije PU na kojima se izdaju lične karte već dva dana prebukirane.

Zakon o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid-19 izazvane koronavirusom stupio je 13. januara 2022. godine na snagu, što znači da svi državljani koji su do današnjeg dana napunili 16 godina imaju pravo na ovu novčanu pomoć, odnosno svi koji pune 30 godina od 14. januara, pa do kraja godine.

Prijave za novčanu pomoć će trajati od 15. do 30. januara 2022. godine na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs.

Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće zavedena prijava čiji će status moći da se proveri na navedenom portalu. Ukoliko državljanin nema račun u banci, potrebno je samo da izabere banku u kojoj će mu automatski biti otvoren namenski račun. Nakon obrade prijave, prijavljeni državljanin će iznos novčane pomoći moći da podigne sa svog ili namenskog računa.

Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomoć se uplaćuje bez podnošenja prijave.

Tačan iznos novčane pomoći od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti je 11.758,56 dinara, a po zvaničnom kursu dinara prema evru koji utvrđuje Narodna banka Srbije na dan stupanja na snagu ovog zakona, što je današnji dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

3 komentara na “,,Da klikneš od sreće“ za 100 evra

  1. Све трчимо да стојимо у ред за личну .Нек нас мине та помоћ.

  2. Uvek sam se pitao ko su ti blesavci, da ne upotrebim neku težu reč, koji smišljaju slogane za akcije ministarstava i NVO. Ovo je živi upiš, u rangu onog „Droga ne“ ili kako beše ono idiotsko „… da zakmeči’

    1. Ово су будући гласачи који са личном картом добијају статус гласача .Евидентирају се нове снаге .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.