Gradonačelnik Leskovca najavio usvajanje Etičkog kodeksa ponašanja funkcionera

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio je danas da će Skupština grada u narednom periodu usvojiti Etički kodeks funkcionera.

Kako je istakao na Regionalnom skupu o etičkom kodeksu fukncionera lokalne samouprave, koji je održan u Leskovcu, pored usvajanja Etičkog kodeksa, veoma je važna i njegova primena.

„S ponosom mogu da istaknem da je 2019. godine grad Leskovac, kao član Predsedništva Stalne konferencije gradova i opština, među prvima podržao izradu novog Etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave. Kao predsednik Stalne konferencije gradova i opština, imam čast da pozovem sve lokalne skupštine da već na prvim narednim sednicama u svoj dnevni red unesu usvajanje Etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave”, kazao je Cvetanović.

Inače, grad Leskovac doneo je etički kodeks ponašanja zaposlenih u Gradskoj upravi još 2017. godine.

Prema njemu, državni službenik je dužan da radi u skladu sa zakonom, da bude politički neutralan, da odbije poklon ili drugu korist i radi u javnom interesu.

Taj propis sadrži 16 principa propisanih zakonom, a kojih državni službenici imaju obavezu da se pridržavaju. On je objavljen objavljen u Službenom glasniku grada, na zvaničnoj internet stranici grada Leskovca i na oglasnim tablama gradskih uprava, odnosno u odeljenjima koje čine gradsku upravu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

3 komentara na “Gradonačelnik Leskovca najavio usvajanje Etičkog kodeksa ponašanja funkcionera

  1. COVEK KOJI JE ZENU PREBIO PISTOLJEM,A STRANACKOG KOLEGU PREBIO PRED SVIMA??? On ce sprovoditi kodeks ponasanja??

  2. Najpoznatiji radikal (nije Šešelj, već Pašić Nikola) je svojevremeno rekao: „Zakoni su za protivnici!“
    Pametnom dosta!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.