Istekle lokacijske dozvole za rekonstrukciju bolnice, Leskovčani će takse za njihovu obnovu platiti preko 700.000 dinara

Rekonstrukcija zgrade Opšte bolnice Leskovac još uvek nije počela jer se čekalo da se dobiju nove lokacijske dozvole, s obzirom da su stare, koje su važile dve godine, istekle, a takse za njih će okvirno građani Leskovca platiti najmanje dodatnih 700.000 dinara.

Prema rečima direktora ove zdravstvene ustanove Nebojše Dimitrijevića, pošto bolnica nema isplanirana ta sredstva na računu  za ovu godinu, zatražiće od Gradskog veća da takse za nove dozvole budu plaćene iz gradskog budžeta.

“To će koštati okvirno možda malo preko 700.000 dinara. Naime, istekli su ti lokacijski uslovi koji se prvi dobijaju nakon podnošenja projekta i oni važe dve godine. Morali smo da ih obnovimo i to je malo oteglo početak radova. To možda jeste formalna saglasnot, ali bez tog papira ne možemo da započnemo ništa od radova. Prvi put smo te takse imali predviđene u budžetu, sada ćemo tražiti pomoć grada, koji i izdaje te dozvole”, objašnjava Dimitrijević.

Na pitanje novinara Rešetke ko je kriv za to što su dozvole istekle i što će građani Leskovca morati da plaćaju takse u tom iznosu iznova, Dimitrijević je odgovorio da krivaca nema.

“Početak radova je najpre poremetio kovid, onda se čakalo da se vrati sve u normalsa pandemijom, kako bi počeli da radimo. Najgore bi bilo da smo počeli sa radovima, pa da stanemo.  Onda se čekalo na formiranje Vlade Republike Srbije. Prva odluka koju je nova vlada donela jeste bila da se krene sa rekonstrukcijom bolnice”, ističe Dimitrijević.

Kako se nada, sa definitivnim početkom rekonstrukcije zgrade bi trebalo da se počne već za desetak dana.


Na tenderu za unutrašnju rekonstrukciju Opšte bolnice Leskovac, kako smo već pisali, posao je dobio konzorcijum četiri beogradske firme predvođen GAT-om iz Novog Sada, a jedan od podizvođača biće i Bagdala digital iz Leskovca, objavljeno je na portalu Javnih nabavki.

Ovaj posao vredan je 4.502.934.183 dinara sa PDV-om.

Inače, novosadski GAT već izvodi radove na izgradnji novog stadiona u Leskovcu.

Inače, drugom konzorcijumu, predvođenom firmom „Montprojekt“ iz Beograda, koga je odbila tenderska komisija kao nepovoljnog i nejasnog ponuđača, grad Leskovac i Kancelarija za upravljanjem javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije moraće da nadoknadi troškove postupka zaštite prava u iznosu od 1,2 miliona dinara, zaključila je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Iako se pričalo da će firma “Bauwesen”, koja je prošla neslavno sa izgradnjom trga u Leskovcu, javiti na ovaj tender, a gradonačelnik Goran cevtanović javno kazao da će podneti ostavku ukoliko dobiju posao i na rekonstrukciji bolnice, nema ni kao podizvođača u obe podnete ponude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jova
02.12.2022. 16:34

Magnet nema, mamograf neradi, reagensi fale i mnogo sto sta bitnije nema a vama bitno sminkanje.