Iz kompanije „Aunde“ kažu da će proveriti da li se njihovim radnicima u kantini prodaje roba sa isteklim rokom

Kompanija AUNDE SRB saopštila je danas da nema nikakve veze sa navodima da se u kantini njihovim radnicima prodaje hrana sa isteklim rokom.

Barem tako tvrde u ovoj kompaniji uz tvrde da se to “potpuno neosnovano i neprovereno stavljaju na teret našoj kompaniji”.

“Sa potencijalno negativnim reperkusijama po našu reputaciju kao investitora koji je odlučio da nastavi da investira u Srbiji, uprkos veoma teškom istorijskom periodu i globalnim poteškoćama na tržištu”, navodi se u saopštenju koje je danas prosleđeno našoj redakciji..

Kompanija AUNDE SRB, kako se dodaje, ima uredno potpisan ugovor sa drugom firmom kojoj je povereno pružanje usluge prodaje određenih prehrambenih proizvoda našim radnicima.

“Niko ne prisiljava radnike da kupuju proizvode iz njihove ponude. Naglašavamo da se nijedan radnik nikada nije obratio neposredno nadređenom rukovodiocu ili nadležnoj službi AUNDE SRB, sa pritužbom na kvalitet ponuđenih proizvoda ili na samu uslugu angažovane eksterne firme, niti na bilo koju drugu ‘tačku’ koja se pominje u vašem tekstu. Odgovorno tvrdimo da se u radu naše kompanije uvek poštuju svi važeći propisi R.Srbije”, ističe se u saopštenju.

Kako podvlače, AUNDE SRB se neposredno ne bavi prodajom prehrambenih proizvoda u fabrici u Leskovcu, već je za te svrhe angažovana druga firma sa kojom već uspešno sarađujemo na drugoj lokaciji, a korišćenje usluga te firme apsolutno je na dobrovoljnoj osnovi.

“Naši radnici mogu ali i ne moraju da kupuju ponuđene proizvode. U svakom slučaju mi ćemo u narednim danima interno proveriti pojedine navode iz vašeg teksta, koji se posredno tiču zdravlja i zadovoljstva naših radnika, a koji su nam uvek i svuda među apsolutnim prioritetima”, zaključuje se u pismu prosleđenom našoj redakciji.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

4 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Danas su Aundi otpustili 88 radnika/ce a bez ikakvog objašnjenja. Nešto debelo petljaju. Prime radnika na nekoliko nedelja, na mesec dana, uzmu subvencije za njih, pa ih oteraju, pa zaposle druge. Nisu ti talijani nikakvi preduzetnici, već muljatori u dilu sa drźavom. Svi treba da krivično odgovaraju, pa onda, posle izdrźane kazne ,- mrš u Italiju, pa tamo petljaj ako smeš.

Pa glasali ste dragi moji, sad ima da ga soproštenjem primate …
Samo bih poručio ovima iz SNS da to rade brže, jače i bolje !!!
Za njihovu decu i da ne stanu , jer Srbija ne sme da stane !!!
Uz blagoslov patrijarha 🤫

Ko je, bre, „glasao“? Šta lupaš ti, „generalu posle bitke“? Nakon tvog prostodušnog kometara, pitam se dal’ je veća tvoja sujeta ili glupost. ‘Oćeš li da tečs izanaliziram, pa da se razilazimo. Ukratko da opišem kako tvoj mozgić funkcioniše. Ja pišem o ozbiljnoj stvari, koja se ne dešava samo u ovoj fabrici, a ti si mene već zamislio, tj izprojektovao si moju sliku u iku nekog biždeka, polutana, koji živi na selu, gde sve može da poizvede, ali hoće čovek i da radi u fabrici. A pored toga glasa za SNS.
Ajd mi, leba ti rezanog, pojasni, kakve bi investitore „dovlačila“ opozicija, da je na vlasti, ako ne iste ovakve, Jer drugih nema, svi su isti. Ili bi to bili neki demokratski kapitalisti, koji bi radili na svoju štetu, profit bi im bio 30 puta manji, a radnici bi imali platu 2.500 evra. U kom univerzumu ti živiš? I
Sad sam se setio! Prebcili bi njujoršku berzu kod nas, i čitav Vol Strit, za one manje obrazovane, ameri bi prebacili i svoje čuvene čeličane, jer sad se unajveće proizvodi oružje. Mekdonalds bi otvorio pogone za proizvodnju svojih proizvoda koji bi iz Leskovac eksportovani po cel svet.
Vidiš, to mi nije palo na pamet. A vrlo je moguće.

Dragi moj nisu svi isti …
Polazna pretpostavka ti nije tačna!!!
Valjda u ovoj zemlji , u ovom gradu ima ljudi koji su pošteni, pristojni i obrazovani!?
To što se dešava u Srbiji, dešava se i u Rusiji i nigde više na kugli zemaljskoj.
A to smo im sve mi omogućili, svojim razmišljanjem , eto baš kao i ti .
Svjetska zavera, nebeski narod, svi su isti itd…
Sve ti je to dragi moj pogrešno !!!