Iza Tehnološkog fakulteta posađeno 20 belih breza

Fotografija preuzeta sa zvaničnog sajta grada Leskovca / gradleskovac.org

U parku „Bambi“, iza Tehnološkog fakulteta u Leskovcu, radnici Odeljenja za zaštitu životne sredine, u saradnji sa JKP „Komunalac“ , JKP „Grdelica “ i JP „Urbanizam i izgradnja Leskovac“, posadili su 26 stabala ukrasne crvene šljive i bele breze, kako bi se ukazalo na značaj drveća i istakle brojne koristi šumske vegetacije.

Slađan Đikić, šef Odeljenja za zaštitu životne sredine kazao jej da se nada da će danas zasađeno drveće pre svega ulepšati ambijent stanarima iz okolnih zgrada, da će im praviti hladovinu i štiti ih od prašine.

„Budući da ekološka samosvest generiše mnoge koristi za očuvanje životne sredine, pre svega na lokalnom nivou, Lokalna samouprava grada Leskovca nastoji da na konkretnim primerima stalno pokazuje koliko vrednuje i razume zaštitu i unapređenje životne sredine kao jednu od najvećih potreba savremenog društva“, kazao je Đikić.

Povodom današnjeg dana – Međunarodnog dana šuma, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je naglasio da je zdrava životna sredina „nasušna potreba savremenog čoveka, a ne puki zajednički interes, i kao takva iziskuje celokupan društveni angažman, koji opet počiva na ličnoj odgovornosti svakoga od nas“.

„Jedino sa takvom ekološkom svešću, našu generaciju čeka svetla budućnost“, poručio je gradonačelnik.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

1 komentar na “Iza Tehnološkog fakulteta posađeno 20 belih breza

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *