Poskupljuje i deponovanje smeća u Leskovcu za skoro 20 posto

Deponovanje smeća će Leskovčane koštati skoro 20 posto skuplje i to najverovatnije od sledećeg meseca, najavio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je danas posetio leskovački „Por Werner Weber“, preduzeće koje se bavi deponovanjem otpada u ovom gradu, i saopštio da je ovo preduzeće tražilo povećanje računa prema građanima od 22,6 posto, te kazao da će to povećanje iznositi najverovatnije 19,6 procenata.

  1. Podsetimo, računi za vodu u Leskovcu su od ovog meseca veći za oko 500 do 600 dinara, a najavljeno je povećanje cena i drugih komunalnih usluga

„Cene đubrarine nismo menjali od 2018. godine. Moramao da napomenemo da je u tu cenu uračunata i potpuno besplatna zamena sudova“, kazao je Cvetanović i istakao da će o tom, kao i o ostalim povećanjem ostalih komunalnih računa, raspravljati na narednoj sednici Gradskog veća.

Direktor leskovačkog „PWW-a“ Slavoljub Nisić je na današnjoj konferenciji za medije potencirao na činjenici da građani imaju besplatnu zamenu sudova – kontejnera koji košta oko 55.000 dinara, i kante koja košta preko 3.000 dinara.

„Sve to ulazi u cenu sakupljanja i odvoza smeća, i to je jedinstven slučaj u Srbiji. Radi se u tri smene, praznicima, uredno učestvujemo u svim akcijama na terenu u saradnji sa lokalnom sampupravom, imamo divnu akciju divljih deponija koja je ušla u 650 radni dan, gde smo zbrinuli negde oko 7-8000 tona kabastog otpada. Uspeli smo da sa Gradom konkurišemo kod Ministarstva ekologije i dobijemo 100 kontejnera za stakleni otpad, gde će građani Leskovca na pametan način moći da odlože stakleni otpad u posebne kontejnere koji su vidno obeleženi i posle toga će se dati na reciklažu u fabrici stakla. Ozbiljan smo i pouzdan partner lokalnoj samoupravi“, naglasio je Nisić.

„PWW“ GRADU DUGUJE OKO 40 MILIONA DINARA

Cvetanović je podsetio direktora da je „PWW“ prošle godine uplatio svega 50% dividende u iznosu od 27 miliona dinara i uputio molbu da izmire oststak te obaveze, kao i obavezu za deponovanje otpada sa teritorije drugih opština u iznosu od 12,5 miliona dinara.

„Zaokružite to slobodno na 40 miliona“, kazao je Cvetanović.

„PWW“ u Leskovcu zapošljava 168 radnika i prema potpisanom ugovoru grad godišnje prihoduje oko 12 miliona dinara.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

1 komentar na “Poskupljuje i deponovanje smeća u Leskovcu za skoro 20 posto

  1. Kako su računi za vodu od ovog meseca veći? Kad je to odlučeno? Jeste najavljeno, ali valjda treba da prođe neku proceduru, valjda gradsko veče treba to da usvoji. Neće računi biti veći od ovog meseca.
    Kad poskupi voda, struja, iznošenje smeća, sve nas zaboli. Al zato skuplje preplate za telefon, za kablovsku i ne primetimo. Poskupljenja usluga javnih preduzećs neće previše udariti na dżep građana i ne treba oko toga dizati tenziju. Sve drugo što je enormno poskupelo, a ne spada u neke osnovne potrebe, mnogo će se više odraziti na żivotni standard. I to nema veze s ovom ili onom vlašću u Stbiji, nijednu zemlju u svetu nije zaobišao talas poskupljenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *