Predsednik Advokatske komore Niš: Ovde i u Leskovcu nisu protestovali advokati, već oni koji su od takvih tužbi imali koristi

I dok većina pravnika u Srbiji stav Vrhovnog kasacionog suda o troškovima obrade bankarskih kredita i naplate premije osiguranja smatra pobedom bakarskog lobija nad pravnom državom, u Advokatskoj komori Niša osuđuju kolege koji su zbog toga štrajkovali.

Predsednik Advokatske komore Niš Goran Pantić čak tvrdi da je protiv odluke VKS-a o troškovima obrade bankarskih kredita zapravo protestovao mali broj advokata, već samo oni koji su u tim postupcima imali koristi.

“Vrlo mali je broj advokata koji to rade. Ja neću sada da ulazim u detalje. Mi znamo kako rade. Mi znamo kako dobijaju punomoćja. Mi znamo da oni svoje klijente  i ne znaju. Ovi protesti koji su se desili u Beogradu, Nišu i Leskovcu su bili skupovi malog broja advokata a više udruženja  koja to rade sa građanima”, kazao je Pantić za RTS.

POVEZANO:


Na protestu u Beogradu i advokati iz Leskovca i Niša: 16. septembra je naša država prestala da postoji! – VIDEO

Stigla prva presuda: Nišlija mora da plati sudske troškove banci “Intesa”

Advokat Andrija Krasić: Zabili su nož u leđa, kako svim građanima, tako i sudijama!


Advokat Dragoslav Ljubičanović, sa druge strane, tvrdi da ne postoji nijedan advokat koji je zadovoljan ovim stavovima Vrhovnog kasacionog suda (VKS).

„Možda postoje neke kolege koje zastupaju banke, ali to je već njihov profesionalni odnos sa bankama, a ne zato što se slažu sa stavom VKS. Ovde nije suština da li ćemo biti na ulici ili na protestima, već da li je stav VKS utemeljen u zakonima i u praksi ove zemlje ili nije. Mi smatramo da nije“, naglasio je Ljubičanović.

Advokati u Srbiji obustavili su juče rad u svim predmetima, bez izuzetka, zbog spornih stavova Vrhovnog kasacionog suda o troškovima obrade bankarskih kredita i naplate premije osiguranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

2 komentara na “Predsednik Advokatske komore Niš: Ovde i u Leskovcu nisu protestovali advokati, već oni koji su od takvih tužbi imali koristi

  1. A zašto gospodin predsednik komore ne iskoristi svoja zakonska ovlašćenja i pokrene disciplinske postupke protiv tih advokata za koje tvrdi da zna da na nezakonit način dolaze do punomoćja, a svoje klijente zapravo i ne znaju što je u suprotnosti sa Kodeksom profesionalne etike advokata.
    Ako to zna, a kao predsednik AK Niš ne preduzme ništa povodom ponašanja članova njegove područne komore, koje ne samo da unižava ugled advokature, već je protivzakonito, onda imamo ozbiljan problem jer taj čovek onda nije dorastao da vodi Advokatsku komoru Niša

    1. Do poslednje reči ste u pravu. Jedino što u ovoj izjavi predsednika AK Niša nedostaje barem trunka stida i srama, naročito kada je na tabli te iste komore na čijem je čelu dotični, zalepljena reklama „Banderaša“, a šta je urađeno po tom pitanju? Ništa! Pošteno bi bilo da zbog svoje nesposobnosti podnese ostavku a ne da daje ovakve sramne izjave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *