Rangelov i pored svih upozorenja nastavlja da zloupotrebljava svoj položaj u stilu „ko mi šta može“

Aleksandar Rangelov / Foto: Stav

Iako je više puta javno upozorovan od strane gradskih vlasti i novinara da zloupotrebljava položaj tako što koristi javne resurse u privatne i političke svrhe, Aleksandar Rangelov očigledno za to ne haje mnogo, već nastavlja po starom u stilu „ko mi šta može“.

Tako se i danas pohvalio da je preko svoje Grupe građana “Svi za jednog, jedan za sve – dr Aleksandar Rangelov ”, koja ima devet odbornika u Skupštini grada, organizovao “druženje” u prostorijama Mesne zajednice “Milentije Popović” čiji je predsednik.

“Ali nisu naveli po kom osnovu su iznajmili te prostorije i koliko su platili za njihovo korišćenje”, komentarisalo se danas u leskovačkim medijima, na šta je Rešetka upozoravala u više navrata, pa čak i kada je ovaj novopečeni političar iznosio inventar iz pomenute mesne zajednice.

„Ove zloupotrebe javnih resursa, a prostor mesne zajednice je javni resurs i mogu stranke da ga koriste samo uz nadoknadu za iznajmljivanje, uglavnom bez naknade i kao da je to njihova svojina vrši vlast, ali sada imamo primer da to radi i grupa građana koja ima odbornike u Skupštini grada, a nije u vlasti”, komentar je novinara JUGpressa na današnje saopštenje Rangelovove grupe građana da je master filolog Julija Vučković juče u Leskovcu  održala radionicu pod nazivom “Poliglot kafe” na kojoj su učesnici imali prilike da razgovaraju na stranim jezicima.

Stav je otišao korak dalje, te novinari ove redakcije pitaju Rangelova da li su ovakva okupljanja način da se dođe do švjcarizacije Leskovca kojoj je težio u predizbornoj kampanji.

“Grupa građana koja je na decembarskim izborima u Leskovcu osvojila 11,7 odsto glasova i dobila 9 odborničkih mandata u Skupštini, do sada nije javno predstavila svoj politički program ali njihovo angažovanje nakon izbora, barem po saopštenjima za javnost, jer drugačije se ne čuju, svodi se na zabavu građana. Jedino što je jasno, a što i piše u saopštenju, da je ovoj Grupi građana važno kako reaguju društvene mreže. O tome da li su prostorije Mesne zajednice zloupotrebljene u političke svrhe ili nisu, pisaćemo nakon što čujemo na kom jeziku će se odbornici ove Grupe građana obratiti svojim biračima”, navodi se u tekstu ovog portala.

KAO GUSKE U MAGLI

Na ove tekstove Rangelov je našao za shodno da odgovori novinarima, ali ponovo ih ponižavajući u svom stilu – ne putem saopštenja, kao što je prethodno uredno poslao, već u vidu komentara na društvenim mrežama i da se podmuklo prepucava sa onima koji krirički izveštavaju o njegovom političkom delovanju.

U sličnom stilu, na isti komentar, odgovorile su i kolege iz JUGpressa.

„Prepiska preko društvenih mreža nije primerena komunikaciji između političara i medija. Uzgred, političari imaju obavezu i da se javljaju kad ih novinari zovu za izjave. Takođe, Vi možete da obećavate štagod hoćete u predizbornim kampanjama ( i Vučić je obećavao hapšenje Miškovića ali ga je kasnije sud oslobodio i sad svi građani Srbije plaćaju to obećanje Vučiča i boravak u pritvoru Miškoviću) ali imate obavezu da poštujete zakon ma gde da ste izabrani. Čak, zamislite, i u mesnoj zajednici. Dakle, ne možete vi u Savetu mesne zajednici da odlučite da ćete prostorije koje pripadaju SVIM građanima, a u njih je uložen novac sviih građana Leskovca, da dajete na korišćenje na osnovu vašeg stava već ISKLJUČIVO na osnovu zakona. Naročito ne političkim organizacijama van predizbornih ciklusa kada i u prostorijama mesne zajednice promovišu svoja predizborna obećanja. A sastanci političkih organizacija u prostorijama mesnih zajednica nisu dozvoljeni , tako kaže zakon. I ovo nije zato što mi u JUGpressu tako mislimo već zato što zakon vrlo jasno definiše šta i kako od javnih resursa može da se koristi, u koje svrhe i čija je šta nadležnost”, deo je odgovora na Rangelovov komentar.

Eto, možda Rangelov, tako politički rovit, zaista nije znao kako treba, ali je očigledno da ni članovi njegovog udruženja nisu znali da su oni organizovali pomenuti “Poliglot kafe”, već su brže – bolje potrčali da brane svog “vođu”tvrdeći da je on privatno organizovao ovo dešavanje.

A onda su, po starom dobrom običaju doktorovih “saboraca”, nastavili za sve da krive novinare.

Ali je odbornik  Ljubiša Stanković zaboravio da se izvini koleginici za sve uvrede izrečene njoj i kolegi od strane članova ovog udruženja tokom LIVE emitovanja “Unakrsno rešetanje” u kojoj je gostovao njegov lider.

POVEZANO:


Rangelov pustio svoje odborničke kandidate na novinare čije mu se izveštavanje ne dopada


Izgleda da sve to nije bitno, ni Rangelovu ni njegovim članovima, već samo to, kao što su napisali u današnjem saopštenju prosleđenom novinarima, “kako će ‘zajednica’ sa društvenih mreža reagovati na njegove objave.

A to što je kao predsednik Mesne zajednice “Milentije Popović” pre par meseci uzurpirao privatnu površinu i preko nje, ne pitajući vlasnika, protivzakonito sazidao pešačke staze i postavio mobilijar, to je već posebna priča o kojoj će se tek pisati.

Po svemu sudeći, stiče se utisak da Aleksandar Rangelov udruženje, koje je nakon izbora postalo politička organizacija, profiliše kao neki Dom kulture, a odbornike kao organizatore druženja umesto da se bavi ozbiljnim političkim radom.

Javnost još uvek ne zna jesu li oni poziciona ili opoziciona organizacija i šta je fokus njihovog političkog delovanja.

Kod Rangelova se jedino zna da će druženje i recitovanje biti dobro.

Možda politika zaista nije za svakoga, a možda će zbog ovakvog delovanja, kao što potpisnik ovog teksta jednom izreče javno, Goran Cvetanović zaista vladati Leskovcem još narednih 20 godina.

D.Marinković

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

2 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Dr. pa Dr. Isti kao Nestorovic. Svi oni love pare i slicni su Secerovskom, onaj Beli Preletacevic. Beogradski Dr. i Leskovacki Dr. su projekti AV. Sluze za zamajavanje naroda.

Gde je zahtev potpisan od organizatora?
U improvizacijama sve kalkulacije i izvrtanje su moguće.
Dajte dopis organizatora upućen Mesnoj zajednici i napismeno odobrenje. Ti papiri su tragovi, dokumentovani događaji tokom godine u prostorijama svih građana, kao izveštaj o radu u skladu sa propisima. I mesna zajednica nekome može sutra polagati račune zato što struju, grejanje, invetar plaćamo svi građani.
Pa ne može isti čovek i da tuži i da sudi