Zaštitnik građana pozvao žene da prijave svaki vid diskriminacije

Zaštitnik građana Zoran Pašalić čestitao je danas svim ženama u Republici Srbiji 8. mart – Međunarodni dan žena i pozvao sve one koje trpe bilo kakav vid diskriminacije, zlostavljanja i nasilja da se osnaže i da to prijave nadležnim organima ili direktno instituciji na čijem je čelu.

„Žene se i danas, više od 100 godina od početka borbe za svoja prava, suočavaju sa neravnopravnošću, diskriminacijom, predrasudama, nepovoljnim položajem na tržištu rada i rodno zasnovanim nasiljem. Zato pozivam sve žene da se osnaže da nadležnim organima ili Zaštitniku građana prijave diskriminaciju, zlostavljanje i nasilje sa kojim se susreću“, poručio je Pašalić.

Pašalić je naveo i da su žene u najvećem procentu žrtve ubistava, zlostavljanja i nasilja, i to najčešće od strane člana porodice ili emotivnog partnera, i ponovio poziv ženama da svaki oblik psihičkog ili fizičkog zlostavljanja prijave nadležnim organima kako bi se izbegao fatalan ishod.

„Nasilje treba da bude na vreme prepoznato, nadležni organi imaju obavezu da deluju efikasno i delotvorno u pružanju potpune zaštite ženama od zlostavljanja i nasilja. Takođe, kao društvo imamo obavezu da i dalje neprekidno radimo na unapređenju položaja žena u svim oblastima života“, poručio je Pašalić.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare