Stare gume iz Bobišta završavaju na divljoj deponiji pored Južne Morave?

Puna prikolica starih guma završila je danas na divljoj deponiji pored Južne morave, tvrdi čitalac Rešetke koji je pratio svog sugrađanina i fotografisao na putu do pomenute lokacije.

.

Kako tvrdi, to se ne dešava prvi put i dodaje da je reč o čoveku iz leskovačkog naselja Bobište koji često odlaže otpad pored korita ove reke.

“Često iz tog pravca možete da vidite dim. On tamo zapali sve što baci”, tvrdi ovaj Leskovčanin i dodaje da je sve to par puta prijavljivao nadležnim organima.

Rešetka je već pisala o tome da su kilometri divljih deponija uništili korito Južne Morave na samo pet kilometra od Leskovca.

Najveća divlja smetlišta se nalaze u potezu između sela Manojlovce i Velika Biljanica, svega pet kilometara od Leskovca zagađeni su građevinskim, poljoprivrednim, pa čak i nečim što podseća na hemijski otpad.

Iako su meštani ova dva sela u prethodnih nekoliko godina dvadesetak puta prijavljivali nadležnim organima problem, a oni postavili table na kojima jasno piše da je na tom mestu zabranjeno i kažnjivo odlaganje otpada, divlja deponija se nemilosrdno širi niz korito ove reke.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

2 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

„NEBESKI NAROD“.Nepismenog i pokvarenog seljaka ako ne udariš po džepu on će uništavati i sebe i druge do iznemoglosti.

Dragane, i ako se nepoznajemo, cenim vaš rad, i hrabrost što prenosite na „Rešetki“ sve bolne stvari,koje pogadjaju svakog normalnog čoveka u ovom našem Leskovcu i okolini.
Verujem da nas je dosta koji vrednuju vaš trud, da kroz nepristrasno novinarstvo ogolite sve anomalije i ludosti vremena koje živimo
Velika podrška….od običnog gradjanina.