Dveri: Medijska pljačka građana Niša – 4,5 miliona evra za medijski mrak

Gradska organizacija Dveri Niš smatra sramotnim i kriminalnim i ovogodišnje Rešenje Gradske uprave o raspodeli sredstava za sufinansiranje medijskih projekata kojim je najviši iznos novca do sada, 85 miliona dinara (780.000 evra) iz budžeta siromašnog Niša, tako da je 80% sredstava podeljeno medijima bliskim vlasti, i to onima u vlasništvu sina Bratislava Gašića, u vlasništvu porodice Vitka Radomirovića, kao i vlasniku TV Kopernikus Zvezdanu Milovanoviću.

.

Kako navode, kao i svake godine najviši iznos ove ogromne sume, i to više od polovine ukupnih sredstava dobili su brojni, mnogi samo za ovu priliku stvoreni, mediji u vlasništvu ili suvlasništvu Vitka Radomirovića, ili „proksi“ medijske agencije sa njim povezane.

“Za osam godina koliko traje projekat medijskog sufinansiranja, Nišlije su za održavanje medijskog mraka i promociju Srpske napredne stranke platile 4,5 miliona evra”, tvrde u Dverima.

Gradska organizacija Dveri Niš traži od potpisnika Rešenja o sufinansiranju medijskih projekata, v.d. načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, odgovore na sledeća pitanja:

– Zbog čega su godinama članovi Komisije za dodelu sredstava isti ljudi, povezani interesno sa dobitnicima sredstava ?
– Zbog čega se u Izveštaju imena članova Komisije i ne pominju?
– Kako je moguće da je već osam godina i iznos i procenat raspoređenih sredstava isti za dobitnike milionskih iznosa?
– Gde su Izveštaji o kontroli trošenja sredstava i uspešnosti sufinansiranih projekata ?
– Zbog čega u programima sufinansiranih medija nema predstavnika najvećih opozicionih stranaka ni objektivnog izveštavanja?
– Čiji novac dodeljujete i u čijem interesu sufinansirate medijske projekte?

Dveri će nakon ulaska u Parlament pokrenuti i pitanje zloupotrebe državne pomoći namenjene lokalnim medijima i tražiti izmene medijskih zakona koji se na ovakav način izigravaju a građani svojim novcem finansiraju medijski mrak u kome žive.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare