Iz dvorišta turističke organizacije Leskovac danas se širio miris sprže i jela od mesa u kotliću u pripremi kulinarskih majstora iz Leskovca i Niša.
Festival leskovačke sprže i gurmanluka, prvi organizovani, okupio je ekipe koje su se nadmetale u pripremi ovog leskovačkog specijaliteta, a program manifestacije predvideo je i izložbu ajvara, zimnice, meda, domaće voćne rakije i vina.
“Negujemo ono što je specifično za naš grad, a sprža se u Leskovcu priprema onako kako se ni u kom kraju ne priprema, zato je ovaj festival specifičan i važan“, istakla je na otvaranju manifestacije PR gradonačelnika Leskovca Aleksandra Stojanović.
Direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić se svima zahvalio na učešću i podršci i izrazio želju da festival dugo traje i dostigne tradiciju Roštiljijade.
“Sve što jug Srbije radi može da se predstavi i sačuva kao brend”, poručio je.
Ančica Dimitrijević, predsednica Udruženja ugostitelja i turističkih poslenika iz Niša, uručila je zahvalnice svima koji su učestvovali u manifestaciji i rekla da joj je drago što je sprža stavljena na svoje mesto, koje zaslužuje, i da svi brendovi juga moraju biti pozicionirani na adekvatan način.