Grad Leskovac platio obnovu takse u iznosu od 630.000 dinara, rekonstrukcija zgrade bolnice može da počne

Grad Leskovac izmirio je opštinsku taksu u iznosu od 630.000 dinara, a ostale je platilka sama Opšta bolnica, tako da se očekuje da rekonstrukcija zgrade krene ovih dana, saopštio je direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Dimitrijević.

“Nadamo se već do 15. decembra da ćemo krenuti da selimo odeljnja kako bi se krenulo sa rekonstrukcijom vodovodnih i grejnih instalacija”, kaže za Rešetku Dimitrijević.

Rekonstrukcija zgrade Opšte bolnice Leskovac, kako smo već pisali, još uvek nije počela jer se čekalo da se dobiju nove lokacijske dozvole, s obzirom da su stare, koje su važile dve godine, istekle, a takse za njih su građani Leskovca platili dodatnih 700.000 dinara.

Dimitrijević je pre nekoliko dana objašnjavao da bolnica nema isplanirana ta sredstva na računu  za ovu godinu, te je tražio da takse za nove dozvole budu plaćene iz gradskog budžeta.

Na pitanje novinara Rešetke ko je kriv za to što su dozvole istekle i što će građani Leskovca morati da plaćaju takse u tom iznosu iznova, Dimitrijević je odgovorio da krivaca nema.

“Početak radova je najpre poremetio kovid, onda se čakalo da se vrati sve u normalsa pandemijom, kako bi počeli da radimo. Najgore bi bilo da smo počeli sa radovima, pa da stanemo.  Onda se čekalo na formiranje Vlade Republike Srbije. Prva odluka koju je nova vlada donela jeste bila da se krene sa rekonstrukcijom bolnice”, istakao Dimitrijević.

Kako se nada, sa definitivnim početkom rekonstrukcije zgrade bi trebalo da se počne već za desetak dana.


Na tenderu za unutrašnju rekonstrukciju Opšte bolnice Leskovac, kako smo već pisali, posao je dobio konzorcijum četiri beogradske firme predvođen GAT-om iz Novog Sada, a jedan od podizvođača biće i “Bagdala digital” iz Leskovca, objavljeno je na portalu Javnih nabavki.

Ovaj posao vredan je 4.502.934.183 dinara sa PDV-om.

Inače, novosadski GAT već izvodi radove na izgradnji novog stadiona u Leskovcu.

Inače, drugom konzorcijumu, predvođenom firmom „Montprojekt“ iz Beograda, koga je odbila tenderska komisija kao nepovoljnog i nejasnog ponuđača, grad Leskovac i Kancelarija za upravljanjem javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije moraće da nadoknadi troškove postupka zaštite prava u iznosu od 1,2 miliona dinara, zaključila je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Iako se pričalo da će firma “Bauwesen”, koja je prošla neslavno sa izgradnjom trga u Leskovcu, javiti na ovaj tender, a gradonačelnik Goran cevtanović javno kazao da će podneti ostavku ukoliko dobiju posao i na rekonstrukciji bolnice, nema ni kao podizvođača u obe podnete ponude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *