Narodna Stranka: Vlasotince – čaršija od tri javna preduzeća sa preko sto izmišljenih radnih mesta za SNS i SPS parazite

smart

U opštini gde ne postoji uređen komunalni sistem, gde nema ljudi, vozila i opreme koji će regulisati i prazniti smeće i otpad, usmerivati skoro 50.000 evra za kupovinu kontejnera je vrlo bahat i nerazuman potez smatraju iz Narodne stranke u Vlasotincu.

Kako kažu, frapantan je podatak da Javno komunalno preduzeće Vlasotince kome je opština namenila 130 novih kontejnera trenutno nema nijedan jedini ispravan kamion.

“To preduzeće nema dovoljno radne snage (one prave, kvalifikovane i vredne radnike, ne političke parazite), koji bi trebalo da opslužuje kamione za pražnjenje kontejnera. U sastavu preduzeća postoje radionice za popravku motornih vozila, ali nema zaposlenih auto-mehaničara, električara i auto-limara. Pored ovakvog sramotnog stanja u ovom sektoru komunalnih delatnosti, neodgovorna vlast u Vlasotincu dodatno iritira svoje meštane javašlukom u organizaciji sahrana na gradskom groblju. Inače, malobrojni radnici (trenutno ih ima samo tri) na iskopavanju grobnih mesta opravdano ne mogu da postignu svoje obaveze. Za posao kojim se bave treba mnogo više radnika, što zbog broja sahrana, što zbog velikog teritorijalnog obuhvata Vlasotinca i okolnih sela, što zbog veoma suvog i tvrdog zemljišta. Sve su ovo opravdane okolnosti za ove obespravljene radnike, ali ožalošćene porodice ne bi smele da trpe takvo stanje zbog neodgovorne i neorganizovane opštinske uprave koja partijski zapošljava šefove, a kinji ionako malobrojne radnike.  Lakše je uposliti takozvanog šefa koji će imati jedno lice koje treba da „kontroliše i vodi evidenciju o njegovom radu“ nego jednog kvalifikovanog radnika mehaničara, električara, limara ili grobara”, navode narodnjaci.

Kako kažu, oni su u konstantnom razgovoru sa građanima i primećeno je da su meštani ogorčeni ovom neodgovornom i nerazumnom odlukom vlastodržaca u Vlasotincu.

“Iz razgovora sa građanima može se doći do podataka koji su veoma interesantni, moglo bi se reći i veoma iritantni. Vlasotince u svojoj opštini ima svega tri javna preduzeća sa oko sto izmišljenih radnih mesta, uglavnom na pozicijama rukovodioca i šefova, a u stvari parazita zaposljenih putem SNS i SPS partijskih veza sa prosečnom platom od 45.000 dinara i više”, zaključuju iz ovde stranke.

Da se ne bi stekao utisak da naše povereništvo samo kritikuje bahatu opštinsku vlast, Narodna stranka u Vlasotincu će uvek davati konstruktivna i konkretna rešenja.

“Uvek ćemo se boriti protiv nepotizma, protiv stranačkog zapošljavanja, za realnu i optimalnu raspodelu radnih mesta u javnim i komunalnim preduzećima. Neće više biti izmišljenih radnih mesta nestručnih šefova – političkih parazita. Zaposliće se kvalifikovani radnici koji će održavati mehanizaciju, za potrebe gradskog groblja će se kupiti mini bager za iskopavanje grobnih mesta na trvdom terenu za manje od 60 minuta, strogo će se voditi računa o raspolaganju i raspodeli novca za kupovinu opreme i sredstava za rad, jer te pare nisu vlasotinačkim vlastodršcima date za bahaćenje, to su narodne pare kojih ne bi bilo u opštinskom budžetu da nema poreskih obveznika, a to su svi građani Vlasotinca”, zaključuje se u saopštenju Narodne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *