Narodno pozorište: Nismo u obavezi da Mitrovića vratimo na posao

Potpuno su neosnovani i nistiniti navodi da Narodno pozorište ne poštuje sudsku odluku te da odbija da Mitrović Nenada iz Kukulovca vrati na rad, budući da Narodno pozorište Leskovac na takvu činidbu uopšte nije obavezano, te za istu ne postoji uopšte pravni osnov, navodi se u današnjem saopštenju iz uprave ove kuilturne ustanove.

Kako navode, Mitrović je zapravo taj koji ne poštuje navedene odluke suda i iste svesno pogrešno interpretira i tumači u javnosti, čime široku javnost dovodi u zabludu i time ne samo da ugrožava interese Narodnog pozorišta Leskovac već i zadire u nezavisnost pravosudnih organa.

Povezano:

  1. Glumac Nenad Mitrović tvrdi da 5 godina u agoniji čeka povratak na posao posle nezakonitog otkaza

Ostatak saopštenja uprave Narodnog pozorišta Leskovac prenosimo u celosti:

“Mitrović Nenad iz Kukulovca je sa Narodnim pozorištem u Leskovcu zasnovao radni odnos na određeno vreme po Ugovoru od radu broj 130, od dana 28.02.2018.godine. Pomenuti radni odnos je ugovoren na određeno vreme do 31.03.2018.godine.

Pre isteka trajanja radnog odnosa Mitović Nenadu je dana 19.03.2018.godine otkazan navedeni ugovor o radu zbog nepoštovanja radne discipline, imajući u vidu da se isti nije pojavio na radnom mestu u periodu od 13.03.2018.godine do 19.03.2018.godine, niti je u zakonskom roku dostavio dokaz o nastupanju privremene sprečenosti za rad zaposlenog, zbog čega je čak došlo i do otkazivanja nekoliko zakazanih predstava u kojim je imenovini Nenad igrao kao glumac, čime su se stekli zakonski uslovi za otkaz Ugovora o radu, te je Narodno pozorište Leskovac donelo Rešenje o otkazu Ugovora o radu broj 153 od dana 19.03.2018.godine.

Nakon donošenja rešenja o otkazu Ugovora o radu, Mitrović Nenad je pokrenuo parnični postupak pred Osnovnim sudom u Leskovcu radi utvrđivanja da je rešenje o otkazu ugovora o radu nezakonito. Istom tužbom Mitrović Nenad je zahtevao od suda da utvrdi da je radni odnos na određeno vreme prerastao u radni odnos na neodređeno vreme.

Povodom podnete tužbe doneta je pravnosnažna presuda P1.br.265/2022 od dana 14.07.2022.godine, koja je preinačena presudom Apelacionog suda u Nišu Gž.br.4112 od dana 30.11.2022.godine, kojom je delimično usvojen tužbeni zahtev tužioca te utvrđeno da je rešenje o otkazu ugovora o radu nezakonito. Međutim, Narodno pozorište ovom presudom nije obavezano da zaposlenog vrati na rad, imajući u vidu da je u međuvremenu isteklo vreme trajanje radnog odnosa koji je bio oročen na 31.03.2018.godine. Istom presudom pravnosnažno je odbijen kao neosnovan tužbeni zahtev tužioca Mitrović Nenada iz Kukulovca kojim je zahtevao od suda utvrđenje da je njegov radni odnos na određeno vreme prerastao u radni odnos na neodređeno vreme.

Narodno pozorište Leskovac se povodom ovog postupka više neće oglašavati u medijima imajući u vidu da je navedeni parnični postupak pravnosnažno okončan a čiji tok postupka je detaljno opisan u ovom saopštenju”.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Postovani gospodine Marinkovicu, posto Vasa ranija Gazdarica odbija da mi pusti komentar, da je ne kara v.d. direktora LNP Boza Dragan Marjanovic ( objaljuje, naravno za pare, oglase LNP na svom portalu) objavite mi ovaj komentar, a sve zbog NOVOGOVORA. Kako? Pa, lepo! Ne vraca na posao glumca Mitrovica :“budući da Narodno pozorište Leskovac na takvu ЧИНИДБУ uopšte nije obavezano,..“ ЧИНИДБУ, Bato, nego sta!? I jos na to:“…čime široku javnost dovodi u zabludu i time ne samo da ugrožava interese Narodnog pozorišta Leskovac već i zadire u nezavisnost pravosudnih organa.“ Kako ga nije sramota da potkopava temelje ove monolitne drzave, nase majcice Srbije. Ma, to odmah streljati!!!
A, V.D. direktora LNP nije sramota i ne ugrozava nezavisnist pravosudnih organa sto je na celuPozorista vec 4 godine bez grama skole predvidjene za to radno mesto. To mu dodje puj – pike, ne vazi. A, ako cete i u pravu je: sta je to 4 godine prema 500 godina pod Turcima. Opa, bato!