Vlasotinčani traži nove direktore „Komunalca“ i „Vodovoda“

Vlasotinačka lokalna samouprava raspisala je konkurse za izbor i imenovanje novih direktora javnih preduzeća “Komunalac” i “Vodovod”.

Kako se navodi u oglasu, kandidati mogu da se prijave do 7. Novembra, a u izbornom postupku će se ocenjivanjem stručne osposobljenosti, znanja i veština utvrđuje rezultat kandidata prema merilima za imenovanje direktora javnog preduzeća, koja propisuje Vlada.

“Stručna osposobljenost, znanja i veštine kandidata za imenovanje direktora ocenjuju se uvidom u podatke iz prijave i dokaze podnete uz prijavu, pisanom i usmenom proverom, odnosno na drugi odgovarajući način shodno potrebama rada javnog preduzeća u skladu sa zakonom kojim se uređuje pravni položaj javnih preduzeća”, navodi se u oglasu konkursa.

Takođe, stručna osposobljenost kandidata ocenjivaće se proverom sposobnosti kandidata za praktičnu primenu znanja i veština u obavljanju poslova direktora javnih preduzeća određenih u skladu sa zakonom.

Dodaj se da će se stručna osposobljenost proverava uvidom u podatke i usmeno, u razgovoru sa kandidatom.Uvidom u podatke ocenjuje se stručna osposobljenost kandidata stečena visokim obrazovanjem i stručna osposobljenost stečena radnim iskustvom,a u razgovoru se ocenjuje stručna osposobljenost kandidata na osnovu njegovih odgovora na pitanja koja se odnose na program poslovanja javnog preduzeća, korporativno upravljanje i unapređenje rada i razvoja javnog preduzeća.

Detalje raspisanih konkursa možete pogledati OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.