Među onima koji su podržali otvaranje SOS offisa buduća narodna poslanica i radnici Centra za socijalni rad

Predsednik komisije koja je odlučivalala o sufinansiranju projekata iz oblasti socijalne zaštite iz gradskog budžeta bio je bivši gradski većnik a sada zamenik sekretara Skupštine grada Leskovca Vladimir Branković, u ovom slučaju angažovan kao pravnik.

Pored njega u komisiji je bila i buduća narodna poslanica Adrijana Vasić (koja je pre političkog angažovanja radila u Centru za socijalni rad – prim.nov), Aleksandra Miljković koja radi u obrazovanju, ali i radnici Centra za socijalni rad: bivši direktor Centra za socijalni rad Boban Ilić i pravnik u ovoj ustanovi Miloš Stefanović.

Ovo su članovi komisije koja je Udruženju samohranih roditelja Leskovca Tate i Mame U-TiM odobrila 250.000 dinara za osnivanje SOS offis kancelarije za pomoć žrtvama nasilja, a čiji zakonski zastupnik je dva puta pravosnažno osuđen za počinjeno nasilje u porodici.

Podsetimo, otvaranje SOS offisa u Leskovcu ovog petka je najpre diglo veliku prašinu jer je bilo najavljeno da će svečanosti prisustvovati ministarka Zorana Mihajlović. Međutim, ona se nije pojavila.

Takođe, sve relevantne institucije koje se bave problemom nasilja u porodici ogradile su se od formiranja ove kancelarije, a prvi Centar za socijalni rad.

“Mi nemamo nikakvu saradnju sa pomenutim udruženjem, a zvanično nismo ni obavešteni o otvaranju te kancelarije. I da smo zvanično obavešteni ne bi se odazvali tom pozivu jer nismo dobili nikakvu informaciju o tome da li je to udruženje licencirano od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja, a vezano za poslove socijalne zaštite. Takođe, tvrdim da ni jedan stručni radnik Centra za socijalni rad nije uključen u bilo kakvu aktivnost tog udruženja i rada kancelarije, a ako i bude, biće zakonski sankcionisan”, kazao je za Rešetku direktor ove institucije Predrag Momčilović.

Inače, na svečanom otvaranju SOS offisa, aktivisti Udruženja U-TiM su priznali da nemaju potrebne sertifikate za obavljanje stručne pomoći žrtvama nasilja.

Zatim je ugledna leskovačka socijalna radnica i psihoterapeutkinja Marina Stefanović Momčilović, koja je na otvaranju SOS offisa navedena kao deo tima koji će pružati pomoć žrtvama nasilja, demantovala tu i tvrdila da je njeno ime zloupotrebljeno, a zatim je isto učinila i psihiološkinja Katarina Bogdanović.

Miodrag Stanković, zakonski zastuipnik Udruženja U-TiM je na otvaranju nabrojao i druge navodne saradnike, poput psihologa Aleksandra Spasića, advokate Vladimira Stojanovića i Filipa Nešića, kao i lekara Slavišu Stojića.

Nakon objavljenih novinskih članaka o otvaranju ove kancelarije, Stanković je u desetak dopisa, ali i komentarima na društvenim mrežama, vređao novinare koje je sam pozvao na otvaranje iste, kao i članice Udruženja “Žene za mir” iz Leskovca (pri kome već dugi niz godina funkcioniše SOS telefon za žene i decu žrtve nasilja). Takođe, u svojim dopisima vređao je i direktora Centra za socijalni rad u Leskovcu Predraga Momčilovića, nazivajući ga neznalicom.

O ovom slučaju koji je prethodnih dana uzburkao leskovačku javanost razgovarali smo i sa šefom Odeljenja za društvene delatnosti grada Leskovca Sašom Mladenovićem, koji je odobrio odluku komisije, a ceo intervju sa njim ćemo objaviti u posebnom tekstu.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

8 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Aleksandra Miljkovic ne radi u obrazovanje nego je sef u kabinet kod gradonačelnika

Odmah ih uhapsite zbog nenamenskog trosenja sredstava iz budzeta, ili mozda cak i zbog korupcije. Samo da se zna, glavni za sve pare je Boban Ilic iz centra za socijalni rad.

Baš me zanima hoće li sada Predrag Momilović da sankcioniše Bobana Ilića iz Centra za socijalni rad inače svog kolegu i partijskog druga?

Polako s ta hapšenja. Naprednjaci nisu cvećke, ali setimo se šta su žuti radili i kako su šakom i kapom delili novac svojim udruženjima. Nemoj da ste smešni, niko danas ne hapsi nikog zbog 250.000 dinara namenjenih za projektne aktivnosti. Izvinite što pamtimo puno toga iz vladavine DSa, kao što pamtimo i ovima sada.

Nisi u toku.Kod zutih je bilo zabranjeno finansiranje stranackih kolega zbog sukoba interesa. Jedini koji je dobijao pare je Carli ali to su bili inovativni knjizevni projekti koje bi svako normalan trebalo da finansira.

dobijao je čarli ali su dobijale i nvo baš ove žene za mir pa narodni patalment, edukacijski centar, centar tamare gojković. ..

Tačno, svi su uvek muljali i delili pare šakom i kapom svojim poslušnicima.

Marina Stefanović Momčilović je preletačica. Nekadašnji kadar G17, sada uz SNS a sutra ko zna s kim. Ako je namirisala dobre honorare u udruženju siguran sam da je obećala. Dok je ovaj Miodrag jedno puvalo i poltron. On se stalno hvali kako je poštovan, kako ide kod Meska kad hoće, kako ovo, kako ono…Jedan izuzetno antipatičan lik, uklopiće se svojim karakterom sa ostalim „ekspertima“ iz leskovačkih NVO.