Milenijum tim odštete protiv medija smanjio na „simboličnih 100 evra“

Kompanija Milenijum tim saopštila je da nema ni motiv, ni nameru da tužbama pravi pritisak na medije, ili da ugrožava njihov rad. Ta kompanija je poručila da ni u jednom trenutku na umu nije imala takozvane SLAPP tužbe, kao i da je odlučila da tužbe protiv medija, koje su do sada bile za iznos od 100.000 evra, imaju „simboličan odštetni zahtev u vrednosti 100 evra“.

Kompanija Milenijum tim poručuje i da joj je jedini motiv da pokrene postupke za naknadu štete bila činjenica da je objavljivanjem, kako navodi, neistinitih informacija grubo povređen ugled kompanije i naneta finansijska šteta njenim poslovnim interesima.

„Kao kompanija koja je potpuno uverena u zakonitost svog poslovanja, zadržavamo pravo da i dalje putem nadležnih državnih organa zatražimo zaštitu svojih interesa, ukoliko oni budu ugroženi kroz sistematsko i organizovano iznošenje neistina na račun kompanije i njenih vlasnika“, poručuje se u saopštenju.

„Razumevajući finansijske uslove u kojima mediji rade, a posebno poštujući ulogu koju imaju kao kontrolori društva, pa i poslovnih procesa, odlučili smo da tužbe protiv medija (koje su do sada bile za iznos od 100.000 evra) imaju simboličan odštetni zahtev u vrednosti 100 evra“, dodaje Milenijum tim.

Ta kompanija navodi i da joj je bitno da se utvrdi istina, te da ni u jednom trenutku nije imala na umu takozvane SLAPP tužbe, što veruje da je potvrđeno odlukom o smanjenju odštetnih zahteva.

Dodaje se i da će dosuđene sume, i do sada i ubuduće, biti usmerene u humanitarne svrhe.

Milenijum tim je na kraju saopštenja izrazio nadu da ovakvi, kako navodi, simbolični procesi neće biti potrebni i da će mediji „pokazati spremnost da pokažu dužnu novinarsku pažnju, koju im zakon propisuje, i da se za sve informacije o poslovanju kompanije obrate samoj kompaniji“.

Podsetimo, firma Milenijum tim, koja radi na nekim od najvećih državnih građevinskih projekata u Srbiji, tužila je više medija i od svakog od njih zahteva odštetu od 100 000 evra. Medji su tuženi jer su prenosili informacije izrečene na konferenciji za novinare opozicione Narodne stranke.

Među tuženima su mediji Junajted grupe: Danas, N1, Njuzmaks Adria, portal nova.rs, ali i lokalni mediji Jugpres iz Leskovca i Infovranjske iz Vranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *