Ovaj mladić je u potrazi za poslom otišao iz Leskovca u inostranstvo, a sa Bliskog istoka gradu doneo šavarmu i otvorio “Saharu”

Dvadesetšestogodišnji Momčilo Perović proveo je tri godine radeći na Bliskom istoku. Vratio se u rodni Leskovac i rešio da svojim sugrađanim pruži ukus Katra.

Radio je kao stjuart, a u ukusu šavarme uživao. Kada se vratio u Leskovac, rešio je da ovo jelo podeli sa svojim sugrađanima i otvorio brzu hranu “Sahara” u ulici Svetozara Markovića, koja vodi ka gradskoj bolnici.

“Imao sam pre toga dosta ideja, ali sam video da dosta naših ljudi u Dohi obožava šavarmu. Onda sam zaključio da će se sigurno sviđati i svima ostalim ovde, a šavarmu niko ne pravio južnije od Beograda u Srbiji”, kaže ta Rešetku Momčilo.

Inače, šavarma je popularno levantinsko arapsko jelo koje se sastoji od mesa isečenog na tanke kriške, naslaganog u obliku konusa i pečenog na vertikalnoj roštilju ili ražnju koji se polako okreće. Prvobitno napravljena od jagnjetine, ovčetine ili piletine, današnja šavarma može biti i ćuretina, govedina ili teletina. Uvija se u posebno testo  koje liči na tortilju.

“Ali je tajna zapravo u prelivu koji ide uz samo meso. To daje poseban ukus ovom jelu, a svako ko je boravio na bliskom istoku dobro zna o čemu pričam”, objašnjava .

Momčilo misli da je Leskovac spreman da prihvata novine, pa makar to bio i novi ukus jela.

“Naš grad, iako je dosta mali, brzo prihvata novine. A ljudima je definitivno potrebna neka promena, tako da će im šavarma dobro doći”, dodaje ovaj dvadesetšestogodišnjak.

Inače, restoran brze hrane otvorio je sa drugom iz srednje škole, koji još uvek radi u Dohi. Nada se, kaže, da će se i on brzo vratiti kući, kako bi zajedno vodili posao.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

13 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Fino…pohvalno,bravo,vredi!

za sve pitanje sto spremaju hranu je—–odakle mi kupci da znamo da bilo ko koji priprema hranu -kafane,brza hrana,razne kuhinje nije pozitivan,nema nekog kuci,a niko od njih niti je testiran niti bilo sta niti covid sertifikat?
ko tu i sta kontrolise-nekontrolise kovida sto se tice?

Ne lupaj gluposti. Kakve veze to ima sa ovim prilogom o vrednom i dobrom momku koji je počeo novi biznis u ovom gradu. Od tolikih restorana i golubarnika brze hrane ti si našao njemu da tražiš covid sertifikat. Jad i beda od komentara

Saglasan sa Minkom

rekao za sve-uopsteno a ti procitaj teskt,pohvalio rad i otvaranje.
ne sumnjam da je dobar,i puno uspeha mu zelim.
a tekst je jako vazan za sve nas,moyes i nesto nauciti iz njega.
jad i beda od citalaca pojedenih…

Odmori malo…!

Lepo ukusno danas probao preporuka

Minka, a odakle ti znaś da je on „dobar momak“ sem ako nisi član porodice, pa ste svi u porodici „dobri“ ? I zašto se prostački obraċaš komentatoru? On je rekao šta ima, iz ko zna kojih pobuda, pa mu i ti lepo odgovori, bez vrištanja u komentaru.
Lepo je što ĉovek radi, al treba da prođe vreme da bi građani i seljaci video dal je on dobar ili loš i kao čovek i kao preduzetnik. Što bi ja tebi verovao da li je on loś ili dobar? A potpuno si u pravu ono što kaźeš za prčvarnice. 99% lokala i kioska, da se ja pitam, bilo bi zatvoreno, dok ne izbace svu štroku i renoviraju lokale i da ubuduċe odrźavaju to, bolje nego svoje kuhinje kod kuċe.
Molim redakciju da ne objavljuje ovakve histerične komentare, da ne bi zavladala moda neptistojnosti, jer to moźe da postane zarazno, a siguran sam da urednik ne źeli to.
Da ne bežimo i odavde, kao što smo odavno veċ emigrirali sa onog sajta zbog najezde botova skakavaca, gde je pisanje komentara postalo skroz besmisleno u onom moru od ponekad stotinu „svaka ĉast Mesku“ komentara.

Kumiru i Simo original, vaši komentari su histerični i ne znam zašto? Kakve veze ovaj tekst ima sa testiranjem na koronu i ostale gluposti koje ste napisali? Da li znate uopšte da se preko hrane korona ne prenosi? Očito ne znate. A što se tiče malog Moce (sada je izrastao u visokog prelepog i jako dobrog momka), lično poznajem dete, gledao sam kako raste i mogu vam reći da je veoma kulturan, veoma dobar i veoma vredan momak. Sine moco, samo napred i ne osvrći se na ove zlurade komentare, jer sve šta se pojavi u ovoj selendri u gradu, što je novo i neuobičajeno za čuke odakle su sišle ove seljačine, ne valja i treba popljuvati. Imaš svu podršku od nas koji te poznaju i koji znaju kakav si momak i imaš svu našu podršku. Puno te pozdravlja čika Zoja i želi ti da imaš veliki uspeh u poslu koji si odabrao, a ovi ostali te ne interesuju. Gledaj sebe i glavu gore, a kad tad ovi i ovakvi moraće ponovo u opanke i nazad u svoje čuke.

@Čika Zojo, očigledno je da ne umeš da pročitaš običan komentar sa razumevanjem, pa ču morati da ti ga prevedem.
1. Ja nisam pisao o koroni, nego o higijeni u mnogim ugostiteljskim lokalima, naročito u kuhinjama, koje su u katastrofalnom stanju. Njegov lolal je čist, nov, oprema je nova, vidi se da održava higijenu i nadam se da će tako da ostane. U gornjem komentaru TVRDIM da 99% lokala treba zatvoriti, pa ponovo pustiti da rade kad se nauče higijeni.
2. Napisao da Leskovčani treba vremenom da vide kakav je, jer u Leskovcu je fraza „dobar dečko“ postala opšte mesto koje ništa ne znači. Dakle, „dobar dečko“ za tebe može biti neko ko ti je izašao u susret i pomogao ti nešto, a prema meni je recimo pravi gad. Sve je relativno.
3. To „novo i neuobičajeno“ sam jeo u Sofiji u jednom sličnom malom lokalu, ali i u Beču, sličan specijalitet, u Alžirskom restoranu, a naravno da ću probati i u Leskovcu i drago mi je što i ovde postoji.
4. Ponosam sam na opanke i čuke svojih predaka, a ti se zapitaj zašto si svoje pretke zaboravio, zašto se stidiš njihovih opanaka i čuka sa kojih su sišli u ovu kotlinu.

Prijatno veče i uživaj u svojim kineskim cipelama.

Nisam član porodice, ali sam sigurna da si se ti našao prozvanim kao vlasnik nekog ćumeza brze hrane. Jednom, ali, samo jednom, dajte bar moralnu podršku mladim ljudima u preduzetničkim poslovima. I nema histerije, ali ti to ne razumeš

Simo stvarno si tralalala…

Probala sam shawarmu iz „Sahare“. Bas je ukusna! Zdrav obrok sa orjentalnim ukusom. Cestitam mladom gospodinu na hrabrosti da gradu rostilja ponudi nesto novo. Zelim mu puno uspeha u radu!

Probao juce. Ukusno i zanimljivo. Preporuka za sve koji bi malo da se odmore od klasicnog rostilja.
Pozdrav za stari komsiluk!