Šta mislite, ko je najbogatiji gradonačelnik na jugu Srbije?

Prema zvaničnim izveštajima Agencije za sprečavanje korupcije “najbogatiji” gradonačelnik na jugu Srbije je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Njegova plata iznosi 117.830  dinara i to mu je jedini izvor prihoda, ali se njegova imovina procenjuje na nešto više od pola miliona evra. O njegovoj stečenoj ili nasleđenoj imovini se pisalo dosta u prošlosti, o tome je često govorio i sam na konferencijama za novinare, a po imovinskoj karti koju je lider naprednjaka u ovom gradu prijavio, čini se, nema ničega spornog.

Prema istraživanju koje je radio Krik, imovina Gorana Cvetanovića se procenjuje na više od pola miliona evra, odnosno 547.000 evra.

Kada je 2012. Agenciji prijavio svoju imovinu, sve nekretnine, njive i vinograd bili su nasleđeni, ali, 2015. godine je dodao i kuću od 143.85 metara kvadratnih i građevinsko zemljište od 481 kvadrat, kuću je navodno dobio na poklon, a zemljište je kupio. Uvećao je imovinu i 2017. godine, kada je dodao još jedno zemljište od 924 metra kvadratna, a onda i 2018. godine je prijavio i neke „izgradnje“, boksa za pse, pomoćnog objekta, dve nadstrešnice i pečenjare.

Cvetanović je vlasnik kuće u podnožju brda Hisar u Leskovcu, u kojoj živi. U katastru je upisano da je osnova kuće 146 kvadrata i da se sastoji od podruma, prizemlja, sprata i potkrovlja. Na osnovu izvoda iz katastra i izgleda kuće, procenitelji koje je angažovao KRIK su izračunali da kuća ima okvirno 350 kvadrata.

On je za medije 2016. godine izjavio da je od svoje majke dobio polovinu porodične kuće „u kojoj živi već 40 godina“ dok je druga polovina, kako je rekao, već bila u njegovom vlasništvu.

U dvorištu porodične kuće Cvetanović je napravio i bazen, i to se vidi na satelitskom snimku katastra. Vrednost bazena je uračunata u vrednost pomoćnih objekata.

Cvetanović poseduje i dva lokala u centru grada. Lokali se nalaze u tržnom centru „Stari zanatski centar“. Iako je u katastru upisano da je površina lokala 29 kvadrata, u Cvetanovićevom imovinskom kartonu je prijavljen objekat površine 16 kvadrata.

Inače, Cvetanović je jedan je od najdugovečnijih gradonačelnika u Srbiji. Prvi put je na ovo mesto izabran 2008. godine kada je bio član Srpske radikalne stranke, i ovu funkciju je obavljao do 2009. a onda je na istu funkciju izabran 2012. godine, gde je do danas.

POVEZANO:


Ovoliko zvanično zarađuju lokalni političari, i šta vam tu nije jasno


Prema pisanju Danasa, plata Dragane Sotirovski, gradonačelnice Niša, je 100. 000 dinara. Dodatnih prihoda nema.
Poseduje četvoroban stan (167m2), dva dvosobna stana od 67m2 i 53m2, a 2020. godine je stekla i vlasnički udeo u jednosobnom apartmanu (30,57m2).

Nema, prema prijavi, automobil u vlasništvu, kao ni depozite i štedne uloge u bankama i drugim finansijskim organizacijama. Ne koristi stan za službene potrebe.

Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, ima osnovnu platu u znosu od 111.000 dinara. Kao lekar, ortoped, četiri puta mesečno prima ukupno od Doma zdravlja Trgovište po 4.000 dinara, a od Zdravstvenog centra Vranje još 13.000.

Ukupno, dakle, Milenkovićeva standardna primanja su 139.000 dinara, a po potrebi Ministarstvo pravde ga angažuje i kao sudskog veštaka. Naknada po veštačenju iznosi. 8.000 dinara.

Gradonačelnik Vranja živi u porodičnoj kući površine 461m2 koju je stekao nasledstvom.

Slobodan Milenković vozi „fiat punto“ proizveden 2009. godine.

I on, nema, prema prijavi, depozite i štedne uloge u bankama i drugim finansijskim organizacijama i ne koristi stan za službene potrebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

1 komentar na “Šta mislite, ko je najbogatiji gradonačelnik na jugu Srbije?

  1. Gradonačelnik Cvetanović nema bazen u dvorištu, to znam sigurno jer živim u blizini tj. iznad njegove kuće, više od 40 godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.