Poziv mesnim zajednicama za poboljšanu izradu finansijskih planova i programa razvoja

Grad Leskovac uputio je poziv Savetima mesnih zajednica za učešće u Programu podrške za jačanje učešća građana, izradu finansijskih planova i programa razvoja mesnih zajednica.

Reč je zapravo o projektu “Odgovorne lokalne finansije i uključivanje građana” koji finansira Vlada Švajcarske.

Jedna od aktivnosti u okviru ovog projekta, koji se istovremeno sprovodi u 15 gradova i opština, jeste pružanje podrške mesnim zajednicama da povećaju učešće građana, unaprede finansijsko planiranje i izrade svoje programe razvoja.

Odabrani saveti mesnih zajednica će dobiti stručnu podršku u period od 1. novembra 2022. do 31. decembra 2024. godine.

“Podrška obuhvata rad sa predstavnicima saveta mesnih zajednica na godišnjim grupnim sastancima, izradu i preddstavljanje priručnika, kao i kroz ukupno 18 sastanaka sa predstavnicima svake mesne zajednice”, navodi se u pozivu.

Mesne zajednice koje budu uključene u ovaj program dobiće priliku da poboljšaju svoje akte, da razviju nove i uanprede postoječe vidove saradnje sa građanima, i da tako omoguće da se potrebe građana i mesne zajednice u celini bolje prepoznaju u budžetu i planskim dokumentima našeg grada.

Priliku da dobiju ovu podršku imaju dve mesne zajednice.

Formular za prijavu i detaljne uslove konkursa pobgledajte OVDE.

Pratite REШETKU na Facebook, Instagram, X (Twitter) i TikTok mreži. Budite uvek u toku!

Pretplati se
Obavesti o

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

2 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ovo je smešno. Programi razvoja mesnih zajednica? Ha, ha, ha….Presmešno. To ne postoji. Pa ovi stručnjaci iz kabineta sa prosekom 10 i onaj koordinator koji pojma nema tri godine ne mogu da naprave Plan razvoja grada Leskovca a sad došli do programa razvoja mesnih zajednica. Teško neznanje. Bruka neviđenih razmera.

Rok za prijavu je 30. septembar. Znači za nekoliko dana ističe?
Takođe, odabir će izvršiti Radni tim za izradu, sprovođenje i praćenje Plana aktivnosti za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava iz sopstvenog budžeta (?) na teritoriji grada Leskovca u saradnji sa HELVETAS Swiss Intercooperation i angažovanim ekspertima (?). U slučaju više prijavljenih prioritet će biti dat mesnim zajednicama iz seoskih i prigradskih mesnih zajednica.
Ovo je prevršilo svaku meru. Dosta više sa selom i seljacima ionako su u svim javnim preduzećima, upravi grada, na svim rukovodećim mestima. Takođe koji eksperti? Da neće opet da unajme onog eksperta koji ne ume dve da sastavi a pare enormne uzima? A tek Radne grupe sastavljene od članova vladajuće koalicije?
Ovo je jedna velika prevara kako da se uzmu pare. Oni grad još nisu isplanirali a sad došli do sela.