Otac optužio majku da je pokušala da otme decu pa štrajkovao ispred policije jer, kako tvrdi, nisu želeli da je privedu – VIDEO

Leskovčanin Aleksandar Stojković (32) protestovao je večeras ispred Policijske stanice “Sever” u Leskovcu optužujući policijske službenike da ne žele da privedu njegov suprugu koju je optužio da je navodno pokušala da otme njihovu decu u petak popodne, iako ima izrečenu sudsku zabranu prilaska i njemu i maloletnoj deci.

Nakon dolaska novinara i tokom prenosa protesta uživo, novinarima Rešetke se javila optužena porukom, pa su je policajci nakon toga priveli na informativni razgovor.

“Ja sam ih danas molio da je privedu, tačno sam znao i gde je, jer je i meni slali poruke, ali oni to nisu želeli da učine. Bio sam prinuđen, zbog dobrobiti svoje dece da preduzmem ovaj korak i protestujem ispred policijske stanice”, kazao nam je večeras Stojković.

U toku živog prenosa protesta preko društvenih mrežanovinaru Rešetke se javila njhova supruga i napisala poruku:

“Ajde pre nego što nekome dozvolite uopšte da se ovako obraća proverite malo informacije”.

Nekoliko minuta nakon toga, u PU “Sever” je i dovežena da da izjavu.

U policiji nam je rečeno da na datim adresama prethodno nisu pronašli optuženu, a da nalog za pretres moraju da dobiju od nadležnog tužilaštva ili suda.

Stojković tvrdi već neko duže vreme da njegova supruga uz pomoć svojih advokata pokušava da, kako navodi, izigra sistem.


Podsetimo, sa pričom o navodnom zlostavljanju dece Aleksandar je izašao u javnost pre dva meseca nakon što je pregledao snimke sa bezbednosne kamere u svojoj kući na kojima se vidi, kako on tvrdi, da njegova supruga (29), krvnički tuče njihovog četvorogodišnjeg sina i šestogodišnju ćerkicu.

Ovaj slučaj nasilja je potresao Srbiju, a sporni snimak je dat na sudsko veštačenje.

Na snimcima, koje je dostavio našoj redakciji, jasno se vidi kako, ženska osoba za koju tvrdi da je majka dece, najpre počinje da viče na mališane, a zatim da ih udara i šutira, udara im glavu o glavu, onda gura od sebe, dečak udara glavom o zid i otvorena vrata sobe, a nasilje nad mališanima se tu ne završava.

Udarci nisu prestali sve dok dečak nije uspeo da izađe iz sobe. Inače, sve vreme se čuju vriska i cika dece, kao i majka koja viče na njih, vređa ih i psuje. Nije poznato da li se teror tu završio jer uskoro i ona napušta prostoriju, gde se snimak i završava. I to samo iz razloga što su je probudili. Takođe, vidi se nadalje i da navodna majka dece počinje da udara mlađe dete jer ne uspeva da mu zakopča jaknu, sve vreme vrišteći i psujući.

Deca su danas sa njim, po nalogu Centra za socijalni rad.

“Otac dece je Centar obavestio o nasilju, sa snimkom, i odmah nakon razgovora kod nas upućen je u Policijsku upravu Leskovac. Snimak je uz krivičnu prijavu prosledio MUP-u. Policija je odmah privela majku dece i predmet ustupila na dalju nadležnost Opštinskom javnom tužilaštvu Leskovac. Ono što je bitno za Centar, to je da su deca trenutno sa ocem na sigurnom, a o daljim postupcima, socijalni radnici će donositi odluku nakon izveštaja i odluka drugih nadležnih organa”, kazao je tada za Rešetku direktor Centra za socijalni rad Leskovac Predrag Momčilović.

Stojković je tada optužio nadležne da žele da sve zataškaju, imenom i prezimenom proziva sudije, tužioce i policajce koji skoro punih mesec dana rade na ovom slučaju, i otvoreno sumnja da su, kako navodii, u sprezi sa advokatima optužene supruge, a koja je i njega  ranije prijavljivala za nasilje u porodici.

 Ceo dvadesetominutni razgovor, sniman u nedelju 21. novembra, u njegovom stanu, možete poslušati ispod:

POVEZANO:


Povodom slučaja nasilja nad decom u Leskovcu svi saglasni: Interes dece je najbitniji!

Leskovačko tužilaštvo zabranilo svima da u javnosti govore o snimku nasilja nad decom koji je uznemirio celu Srbiju – VIDEO

Marinković: Da su nadležni zaista radili svoj posao, snimak brutalnog nasilja nad decom nikada ne bi izašao u javnost


Javni tužilac Vesna Vlajić, koju u otac pominje u datom intervjuu, a za koju tvrdi da je namerno, kako kaže “u dosluhu sa advokatom njegove žene” majci ukinula meru zabrane prilaska deci, kaže da su takve optužbe besmislene, da su istražne radnje u toku i da ne želi da razgovara sa novinarima o tome.

Pravni zastupnik majke, advokat Dragam Mladenović – Gandi, tvrdi da snimak nije validan dokaz za tužilaštvo i sud u ovoj fazi postupka.

“Validan dokaz može biti samo validan video zapis sa video nadzora koji postoji u objektu, a što tužilaštvo treba u toku postupka da utvrdi i da se preko IT stručnjaka izveštači taj video zapis, da li je on zaista od tog datuma i da li je na njemu lik koji se tereti za krivično delo nasilja u porodici”, objašnjava Mladenović.

Branilac osumnjičene tvrdi da je osumnjičena tog dana i u to vreme bila na poslu.

“Zbog toga tužilaštvo nije moglo da uzme u obzir taj video zapis. Ukoliko se ispostavi da je taj video zapis pribavljen na zakonit način, te da se osumnjičeno lice zaista nalazi na njemu, onda će tužilaštvo da proceusira i pokrene postupak. Da li će to u ovom slučaju zaista biti tako, mi to ne možemo da znamo dok se ne obave potrebna veštačenja. Ali i tužilac to još uvek ne može da zna, tako da zbog toga to olako nije smeo niti mogao da prihvati”, dodaje Mladenović.

Zanimljivo je to da advokat osumnjičene tvrdi da je sporni video zapis otac posedovao mesec dana pre nego što je podneta prijava, a nije reagovao u vezi sa činjenicom da je video da njegova supruga, odnosno majka, zloostavlja decu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije Rešetka portala. Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

1 komentar na “Otac optužio majku da je pokušala da otme decu pa štrajkovao ispred policije jer, kako tvrdi, nisu želeli da je privedu – VIDEO

  1. Ako je to žena iz onog jezivog snimka, nakon njegovog objavljivanja, ne bi smela ni trenutak da ostane nasamo sa decom. To su situacije gde nadležne sluźbe moraju ekspresno da reaguju, jer je ugroźena bezbednost dece. Vidimo da se oni razvlače, dok su deca i dalje sa nasilnicom. Źena je verovatno heroinski zavisnik ili težak psihički bolesnik ili i jedno i drugo. Ĉetvrtog nema. Nikad sebi neċu da oprostim śto sam odgledao deo tog jezivog snimka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.